G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

ERZURUM`DA SİBİRYA SOĞUKLARI ETKİSİNİ GÖSTERİYOR

ERZURUM`DA SİBİRYA SOĞUKLARI ETKİSİNİ GÖSTERİYOR

ERZURUM`DA SİBİRYA SOĞUKLARI ETKİSİNİ GÖSTERİYOR

ERZURUM`DA SİBİRYA SOĞUKLARI ETKİSİNİ GÖSTERİYOR 

Kar yağışının ardından Sibirya soğukları etkisini göstermeye başladı. Gece en düşük hava sıcaklığının eksi 22 derece olduğu kentte raçlarını çalıştırmakta güçlük çekerken, bazı mazotlu araçların depoları dondu.

Hafta sonu yüzleri güldüren kar yağışı yerini soğuk havaya bıraktı. Kente gece en düşük hava sıcaklığı eksi 22 derece olarak ölçüldü. Sabah bir çok otomobil çalışmazken bir çok mazotlu aracında depoları dondu.
Kar hasretinin son bulduğu Erzurum?da Sibirya soğukları etkisini göstermeye başladı. Buzlu yollarda yürümekte vatandaşlar güçlük çekerken belediye ekiplerince cadde ve kaldırımlar tuzlandı.

 Aşırı soğuk nedeniyle şadırvanlar ve saçaklarda da buz sarkıtları oluştu. Sabah işe gitmek için otomobiline binen bir çok vatandaş araçlarını çalıştırmakta güçlük çekerken, bazı mazotlu araçların depoları dondu. Ateş yakarak, başka araçlardan takviye yapılarak mazot depoları donan araçlara çalıştırılmaya çalışıldı.
Öte yandan Meteoroloji Bölge Müdürlüğü`nden alınan bilgiye göre, bölgede gece en düşük hava sıcaklığı Erzurum`da eksi 22 derece olarak ölçülürken Kars`ta eksi 18, Erzincan`da eksi 7, Ağrı`da eksi 13, Iğdır`da eksi 5, Ardahan`da eksi 19 ve Bayburt`ta eksi 10 derece olarak kaydedildi. Günün beklenen en yüksek sıcaklık değerleri ise; Erzurum`da eksi 5, Kars`ta eksi 2, Erzincan`da 4, Ağrı`da eksi 1, Iğdır`da 5, Ardahan`da eksi 5 ve Bayburt`ta 1 derece.

30 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPALI

Öte yandan 30 köy yolunun kapalı olduğu bildirildi. Köy yollarının belli bölümlerinin tipi nedeniyle kapandığını belirten İl Genel Sekreteri Selami Altınok, yol açma çalışmalarının aralıksız devam ettiğini söyledi. Köy yollarında fazla kar olmadığını oluşan tipi nedeniyle yollardaki bazı yerlerin kapandığını da belirten Altınok. ?Erzurum?un kar yağışına çok ihtiyacı olduğu bir dönemdeyiz. Keşke kar çok yağsa da biz de açsak. Cumartesi günü 100 köey yolu ulaşıma kapalıydı. Dün itibariyle bu sayı 30?a düştü. Bu köy yollarını açmak için de ekiplerimiz aralıksız çalışmalarını sürdürüyor?dedi.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 9.5 ° / 2.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 9.3 ° / 1.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 15.5 ° / 0.8 ° Güneşli