G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

ERZURUM´DAKİ REFERANDUM SONUCUNU MEHMET SEKMEN VE EFKAN ALA BELİRLEYECEK

ERZURUM´DAKİ REFERANDUM SONUCUNU MEHMET SEKMEN VE EFKAN ALA BELİRLEYECEK

ERZURUM´DAKİ REFERANDUM SONUCUNU MEHMET SEKMEN VE EFKAN ALA BELİRLEYECEK

 

 

Türkiye referanduma kilitlenmişken Erzurum´da yaprak dahi kımıldamıyor.

Ak Parti tabanında, karşılık bulmayan Milletvekilleri ve Bazı İlçe Belediye Başkanlarının sahaya inmesi durumunda AK Parti´nin Erzurum´dan umduğunu bulamayacağı dile getiriliyor. Yapılan kamuoyu araştırmaları ve halk ile birebir sohbetlerde Eski İçişleri Bakanımız Sayın Efkan Ala ve Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen´in etkin bir şekilde sahaya inmesi ile ?EVET? oylarının artacağı öngörülüyor.

Erzurum Ak Parti Milletvekilleri ve başta Sağlık Bakanı Recep Akdağ olmak üzere bazı ilçe Belediye Başkanlarının halka ünsiyet kurmada yeterince başarı gösterememekle eleştiri alıyor.

Geçtiğimiz günlerde görevden el çektirilen AK Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt ve halkta karşılığı olmayan ekibinin açmış olduğu derin yaraların sarılması için gece gündüz İlçe ilçe, Köy köy dolaşarak Referandum için çalışan Yeni İl Başkanı Mehmet Emin Öz´ün gayretleri her ne kadar da gözlerden kaçmasa da Referandum Öncesi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´a olan bağlılığıyla bilinen Şehrimizin o imajının bozulmaması için halkın karşısına Eski İçişleri Bakanımız Sayın Efkan Ala´nın çıkması isteniyor.

Her ne kadar da Bursa Milletvekili olmasına rağmen Erzurum´un Ankara bağlamlı sorunlarının çözümünde etkin olan Eski İçişleri Bakanımız Efkan Ala ve Siyasi birikimi, tecrübesi, donanımı her kesim tarafından kabul edilen Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen´in tabanda karşılık bulan iki isim olduğu her fırsatta AK Parti tabanında dile getirilen bir konu olarak duruyor.

Eski İçişleri Bakanımız Efkan Ala´nın Erzurum ile ilgili her konuda insiyatif alarak şehrimiz de yaşayan her kesim tarafından beğeni toplarken, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen´in tüm ilçelerde ve özellikle Kuzey İlçelerinde halkın sorun ve sıkıntılarına karşı duyarlı ve hızlı bir şekilde çözüme ulaşma noktasında önemli hizmetlerinin olduğu biliniyor.

Hemen hemen bütün şehirlerde referandum çalışmaları konusunda ivedi gayretler görülürken, Erzurum´da henüz bu bağlamda hali hazırda bir çalışmanın hatırı sayılır oranda ortaya çıkmadığı vurgulanıyor.

Özellikle Kuzey ilçelerinde Ak Parti Milletvekili Mustafa Ilıcalı´nın seçimlerden sonra ortadan kaybolan Milletvekili olarak öne çıkması ve referandum çalışmalarında Mustafa Ilıcalı ismiyle ?EVET? propagandasının zor olduğu görüşleri dile getiriliyor.

Toplum tarafından kabul görmeyen isimler ile seçim çalışması ortaya konulması durumunda bugüne kadar Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti´ye verilen oyların ve bugüne kadar yakalanmış oranların aşağılara çekilmesi sonucunda kaybedenin Erzurum olacağı konuşulan konuların başında geliyor. 

Ak Parti kulisleri ise biran önce Eski İçişleri Bakanımız Efkan Ala ve Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen´in sahaya inerek çalışma yapması gerektiğini dile getiriyorlar.

Erzurum Merkezden ziyade İlçelerde Efkan Ala ve Mehmet Sekmen´in halk nazarında çok olumlu yerlerinin olduğu ve bu iki isim haricinde bulunan pek çok ismin ise sahada bir etkiye sahip olamayacakları vurgulanıyor.



  • Perşembe 21 ° / 8.4 ° Güneşli
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı