G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

ERZURUM´DAN DA İSTİFA OLACAK MI?

ERZURUM´DAN DA İSTİFA OLACAK MI?

Ankara kulisleriyle ilgili bilgiler aktaran ?Ankara Kuşu´ adlı Twitter hesabı Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu´nun parti kurma girişimiyle ilgili son bilgileri takipçileriyle paylaştı.

Ankara kulisleriyle ilgili bilgiler aktaran ?Ankara Kuşu´ adlı Twitter hesabı Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu´nun parti kurma girişimiyle ilgili son bilgileri takipçileriyle paylaştı. AK Parti´den 29 milletvekilinin istifa edip yeni kurulacak partilere katılacağını iddia eden Ankara Kuşu´nun listesinde Erzurum´dan istifa edecek Milletvekili´nin olmayacağını duyurdu.

Ankara siyaset kulislerinin nabzını tutan ?Ankara Kuşu´ adlı twitter hesabı AK Parti´den 29 milletvekilinin istifaya edip Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu´nun kuracağı yeni partiye geçeceğine dair bir iddia geldi.

Sosyal medyanın gündemine oturan iddiaya göre istifayı düşünen mevcut milletvekillerin listesinde Erzurum´dan hiç bir Milletvekili´nin istifa etmeyeceğini belirtti. İstifa edecek vekillerin bir kısmının Ahmet Davutoğlu´nu takip edeceği söylenirken, büyük bir bölümünün Ali Babacan´ın partisine katılmayı planladığı söyleniyor.  Ali Babacan´ın yeni partisini Ekim sonu ya da Kasım ayı başında duyuracağı belirtiliyor.

Kulislere düşen bilgilere göre Babacan şu anda partinin temel taşı olacak kadroları belirliyor. Kadrolar oluştuktan sonra parti tüzüğü bu isimlerle oluşturulacak. Ardından partinin ismi belirlenip kuruluşu ilan edilecek. Parti kuracağı söylenen Ahmet Davutoğlu ise ihraç kararı sonrasında çalışmalarını hızlandırdı. Dün kendisine yakın isimleri İstanbul´daki çalışma ofisinde toplayan Davutoğlu, bugün de 41 ilin temsilcisi ile bir araya gelecek. 

Ankara Kuşu´nun istifa edecek AK Partili milletvekilleri listesi şu şekilde:

İstanbul 10,

Ankara 2, 

Kayseri 2,

Konya 2, 

Antalya 2, 

Bursa 2, 

Şanlıurfa 2

Mersin 1,

Gaziantep 1,

Samsun 1,

Ordu 1,

Balıkesir 1,

Manisa 1

ve Yozgat milletvekilleri.

 

 


Anahtar Kelimeler: ERZURUM İSTİFA OLACAK
  • Salı 2.2 ° / 0.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 2.4 ° / -1.4 ° Düzensiz orta kuvvetli karlı
  • Perşembe 1.2 ° / -4.6 ° Yoğun kar yağışlı