G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Erzurum´dan THY´e Tepki Büyüyor! ?´Fiyatların Fahiş Olmasına Rağmen...´´

Erzurum´dan THY´e Tepki Büyüyor! ?´Fiyatların Fahiş Olmasına Rağmen...´´

THY´nin Erzurum uçuşlarına fiyatların fahiş olmasına rağmen yer bulunamaması tepki çekiyor

Türk Hava Yolları´nın Erzurum Havalimanına gerçekleştirdiği uçuşların fiyatlarının çok yüksel olması gündemdeki yerini korurken artık fiyatların yüksek olmasına rağmen yer bulunamıyor.

Kurban Bayramı´nın yaklaştığı şu günlerde Türkiye´nin çeşitli illerinden Erzurum´a gelmek isteyen vatandaşlar uçak biletlerinin pahalılığı karşısında adeta şok yaşıyor. Özellikle THY tarafından Erzurum hattında Türkiye´nin en pahalı biletleri satılırken seferlerin az olması nedeniyle de bilet bulmak imkansız hale geliyor. Bilet fiyatlarının bu kadar yüksek olmasına rağmen bazı seferlerde doluluk yüzde 100´e ulaşıyor.

BÜYÜK GÖVDELİ UÇAK İSTEĞİ

Erzurum´a gelmek yada Erzurum´dan diğer illere gitmek isteyen ancak biletlerin çok pahalı olması nedeniyle isyan eden vatandaşlar bu tepkilerini sosyal medyada dile getiriyor. Sefer sayılarının artırılmasını ve büyük gövdeli uçakların Erzurum hattında hizmet vermesini isteyen vatandaşlar bu isteklerini yazdıkları mesajlara THY´yi etiketleyerek iletiyor. Vatandaşlar yetkililerin bu duruma çözüm bulmasını istiyor.

TURİZMİ ETKİLİYOR

Fahiş bilet fiyatları Türkiye´nin önemli turizm destinasyonları arasında yeralan ve her yıl özellikle kış turizmi sezonunda yüz binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan Erzurum´a darbe vuruyor. Fiyatların yüksek olması ve doluluk nedeniyle turistler Erzurum´a seyahat etmekten büyük oranda vazgeçiyor. Bu durum Erzurum´un turizmini de etkiliyor.



  • Salı 2.2 ° / 0.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 2.4 ° / -1.4 ° Düzensiz orta kuvvetli karlı
  • Perşembe 1.2 ° / -4.6 ° Yoğun kar yağışlı