G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

ESKİ Genel Müdürlüğü´ne Remzi Ertek atandı

ESKİ Genel Müdürlüğü´ne Remzi Ertek atandı

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) Genel Müdürlüğü´ne Remzi Ertek atandı.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) Genel Müdürlüğü´ne Remzi Ertek atandı. 
 
ESKİ Genel Müdürü Mevlüt Vural´ın emekliye ayrılması sonucu Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen´in tensipleriyle ESKİ Genel Müdürlüğü´ne Remzi Ertek atandı. 2009-2015 yılları arasında ESKİ´nin Genel Müdürlüğü görevini yürüten Ertek, 2014 yılından beri ESKİ Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyeliği ve Büyükşehir Belediyesi´nde Başkan Danışmanı olarak görev yapıyordu.
 
Başkan Sekmen´in talimatıyla ESKİ´ye atanan Genel Müdür Ertek, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, "Erzurum´un değişim ve dönüşümüne mührünü vuran Başkanımızın teveccühüyle bu göreve tekrar atandık. Allah´ın izniyle devraldığımız bayrağı daha yükseklere ve zirveye taşıyacağız. Başkanımızın şehrimizin altyapısıyla ilgili hayata geçirdiği proje ve yatırımları en kısa sürede tamamlayarak kentte altyapısı tamamlanmamış ilçe bırakmayacağız" dedi.
 
Remzi Ertek kimdir?
 
Remzi Ertek, 1959 yılında Erzurum´un Uzundere ilçesinde doğdu. İlkokulu Dikyar Mahallesi, Ortaokul ve Liseyi Erzurum İmam-Hatip Lisesi´nde okudu. İTÜ Sakarya Mühendislik Fakültesi İnşaat Bölümü´nü 1986 yılında bitirdi. 1987-1988´de askerliğini yedek subay olarak yaptı. 1989 yılında DSİ 8. Bölge Müdürlüğü´nde göreve başladı. Kurumun çeşitli birimlerinde Kontrol mühendisliği, Planlama mühendisliği, Planlama ve Barajlar Şube Müdürlüğü yaptı. 2002-2004 Erzurum İnşaat Mühendisleri Odası Başkanlığı ve iki dönem de muhasipliğini yaptı. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında başkan ve yönetim kurulu üyeliği yaptı. Ertek, 16 Ocak 2006 yılında Isparta DSİ Bölge Müdürlüğü´ne vekâleten atandı. Temmuz 2006´da Kahramanmaraş´a atandı. Temmuz 2007- Ağustos 2009 tarihleri arası Eskişehir DSİ Bölge Müdürlüğü görevini yürüttükten sonra 4 Ağustos 2009´da Erzurum Su ve Kanalizasyon İdaresi´ne (ESKİ) Genel Müdür olarak atandı. 5 yıl görev yaptıktan sonra Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkan Danışmanlığı görevlerinde bulundu. Erzurum Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Remzi Ertek, evli ve 4 çocuk babasıdır.


  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false