G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Evlenenlere 21 bin 300 lira destek müjdesi!

Evlenenlere 21 bin 300 lira destek müjdesi!

Evlenenlere 21 bin 300 lira destek müjdesi!

Devlet, Meclis`e sunulan torba yasa teklifinin yasalaşmasıyla birlikte evlenen herkese görülmemiş destek sağlayacak.

Doğum yardımında, çeyiz parasına, çocuk yardımından, ev yardımına kadar birçok destek var.

İşte detaylar;

Hükümet, bugüne kadar görülmemiş bir devlet desteğine imza atıyor. Meclis`e gönderilen torba teklife göre; devlet, herkese evlenirken 5 bin liraya, ilk evini alırken 15 bin lirayavaran destek sağlayacak, çocuklarının da ilk altınını verecek.

TOPLAM 21 BİN 300 TL`Yİ BULACAK

3 çocuğu olan bin 300 lira yardım alacak. Böylece her aileye 21 bin 300 liraya varan desteğin yolu açılmış olacak.

Üstelik çeyiz ve ev katkılarında Bakanlar Kurulu azami tutarı 3 katına kadar artırma yetkisini kullanırsa, destek 61 bin 300 liraya kadar çıkabilecek. Müjdeler torba teklifte şöyle yer alıyor:

GURBETÇİYE DE VAR

Çeyiz hesabı açılıyor: Gençlerde evliliğin teşvik edilmesi amacıyla çeyiz hesabı programı başlatılıyor.

27 yaşını doldurmamış olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve Mavi Kart sahiplerinin (gurbetçiler) bankalarda gönüllü katılıma dayalı Türk Lirası cinsinden açılacak çeyiz hesaplarına devlet katkısı ödenecek.

Çeyiz hesaplarına yapılacak devlet katkısı, kişilerin sadece ilk evliliklerinde ve tek seferde ödenmek üzere, hesaba yatırılan tutarların, asgari süre kalınması şartıyla düzenli ödeme planına ve hak ediş sürelerine göre farklılaşan oran ve tutarda ve azami 5 bin lirayı geçmeyecek miktarda ödenecek.

Azami tutar her yıl yeniden değerleme oranı kadar artırılacak. Azami tutarı 3 katına kadar artırmaya Bakanlar Kurulu yetkili olacak.

Yani çeyiz desteğinde azami tutar 15 bin liraya çıkabilecek. Devlet katkısı, hesabın bulunduğu banka aracılığıyla ödenecek.

EVE DEVLET KATKISI

Konut sahibi olmayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ilk ve tek konut satın alımlarına destek sağlanması amacıyla bankalarda gönüllü katılıma dayalı Türk Lirası cinsi konut tasarruf hesaplarına devlet katkısı ödenecek.

Devlet katkısı, konut tasarruf hesabında asgari süre kalınması şartıyla hak ediş sürelerine göre farklılaşan oran ve azami tutarlarda hesabın bulunduğu banka aracılığıyla tek seferde ödenecek.

Her koşulda azami tutar 15 bin lirayı geçemeyecek ve bu tutar her yıl yeniden değerleme oranı kadar artırılacak. Azami tutarı 3 katına kadar artırmaya Bakanlar Kurulu yetkili olacak. Bakanlar Kurulu yetkisini kullanırsa, ilk evini alana 45 bin liraya varan devlet desteği yapılabilecek.

İLK ALTIN DEVLETTEN

Türk vatandaşlarına, doğan birinci çocuğu için 300, ikinci çocuğu için 400, üçüncü ve sonraki çocukları için 600 lira doğum yardımı yapılacak.

Bu yardım Türk vatandaşı olan anne veya babaya, her ikisi de Türk vatandaşı ise anneye yapılacak. Doğum yardımı, bakanlıkça belirlenen zorunlu hallerde babaya ödenebilecek.

Doğum yardımı ödenmesinde Kimlik Paylaşımı Sistemi`nde yer alan nüfus kayıtları esas alınacak. Tutarları artırmaya iki bakanlık müştereken yetkili olacak.



  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false