G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

EVLİYA ÇELEBİ`NİN DÜNYASI

EVLİYA ÇELEBİ`NİN DÜNYASI

EVLİYA ÇELEBİ`NİN DÜNYASI

EVLİYA ÇELEBİ`NİN DÜNYASI
Kültür ve Turizm İl Müdürü Fikret Öztürk, Evliya Çelebi`nin doğumunun 400. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde "Evliya Çelebinin Dünyası" harita sergisini sanatseverlerin beğenisine sunacaklarını söyledi.

Kültür ve Turizm İl Müdürü Fikret Öztürk, Evliya Çelebi`nin doğumunun 400. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde 5 Eylül`de Havuzbaşı`nda bulunan kültür merkezinde "Evliya Çelebinin Dünyası" harita sergisini sanatseverlerin beğenisine sunacaklarını söyledi.

Öztürk 
yaptığı açıklamada, Evliya Çelebii`nin seyahatnamesiyle ilgili bu şekilde bir kartografik çalışmanın ilk defa yapıldığını ifade etti.

"Evliya Çelebi
i`nin Dünyası" sloganıyla yola çıkılan serginin yirmi yedi parçadan oluştuğunu belirten Öztürk, şunları söyledi:

"Bu illüstratif harita koleksiyonu, Çelebi
`nin ve muhteşem eserinin anlaşılmasına önemli katkılar sağlayacak. Türk ve dünya kültür tarihi açısından son derece önemli tarihi bir kişilik olan Evliya Çelebinin doğumunun 400. yılı, Birleşmiş Milletler Bilim, Eğitim ve Kültür Kuruluşu Unesco`nun 22 Eylül 2009 tarihinde gerçekleştirilen 35. Genel Konferansında 2011 yılı anma ve kutlamalar listesinde, resmi olarak ilan edildi.

Bu kapsamda Kültür ve Turizim Bakanlığı
ı`nın organizatörlüğünde başta ülkemizde olmak üzere dünyanın farklı yerlerinde büyük seyyah Evliya Çelebi ile ilgili çeşitli etkinlikler düzenleniyor. "

Öztürk, serginin kurumları koordinatörlüğünde, Ardahan, Kars
Ağrı, Iğdır ve Muş illerinde de sanatseverlerin beğenisine sunulacağını da sözlerine ekledi.




Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21 ° / 8.4 ° Güneşli
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı