G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

EZBER BOZAN SİSTEM

EZBER BOZAN SİSTEM

EZBER BOZAN SİSTEM

EZBER BOZAN SİSTEM

ERZİMDER yani  Erzurum İmam-Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği yeni eğitim sisteminde zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılması sürecine destek verdi. ERZİMDER Yönetim Kurulu Başkanı Zülküf Usanmaz, yeni sistemin ülkedeki eğitim ezberini bozacağını, eğitimde çağdaşlaşma bazında milat olacağını savundu. 
1997?de zorunlu eğitimin 5 yıldan 8 yıla çıkarılmasıyla, İmam-Hatip liselerinde hem liseye hem de imamlık ve müezzinlik mesleğine alt yapı oluşturan orta kısımların kapatıldığını belirten Usanmaz,

 ?Bu okullarda birinci kısmıyla, ikinci kısmıyla bütünleşmiş eğitim parçalanmış oldu. Sadece Lise kısmında uygulanan müfredat ve meslek dersleri eğitimi ise, bu meslek için eleman yetişmesine yeterli gelmedi.. Ayrıca yüksek öğrenime geçiş yapmak için icat edilen alan katsayısı yüzünden, bu lise mezunları sadece ilahiyat fakültelerine kayıt yaptırmak zorunda bırakıldı.? dedi. 
Yeni sitemde bir eğitim barışının da sağlanmış olacağını ifade eden Usanmaz şunları kaydetti, ? Yeni eğitim sisteminde bu dar çemberler ortadan kaldırılmıştır. İmam-Hatiplilerin tekrar orta kısmına kavuşması sağlanmıştır. Çünkü 4 yıllık ikinci kademesinde branş öğretmenleri görevlendirileceği ve öğrencinin mesleğine yönlenmesini sağlayan derslerin okutulacağı böylece ikinci kademede verilen meslek eğitimi, hem son kademeye altyapı oluşturacağı ve bütünlük sağlayacağı hem de öğrencinin seçtiği mesleğinde daha iyi yetişmesi hususu gözlendiği ifade edilmiştir.Bu nedenden dolayı ERZİMDER olarak yeni eğitim sistemini destekliyor, TBMM? de kabul edilmesi ve kanunlaşması halinde, milletimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz..? 



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı