G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

FAKİRİN SU FATURASINI ZENGİN ÖDEYECEK

FAKİRİN SU FATURASINI ZENGİN ÖDEYECEK

FAKİRİN SU FATURASINI ZENGİN ÖDEYECEK

FAKİRİN SU FATURASINI ZENGİN ÖDEYECEK

Büyükşehir Belediyesi ile Erzurum Su Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) tarafından Sosyal Riski Azaltma ve Sosyal Yardımlaşma Projesi kapsamında, yoksul ailelerin su faturalarının zengin ailelerce ödenmesi için bir proje hayata geçirildi.

Büyükşehir Belediyesi önemli bir projeye daha imza atmaya hazırlanıyor.
Müceldili Konağında mahalle muhtarlarıyla iftar yemeğinde bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, ?Proje kapsamında, ESKİ su faturalarını gerçekten ödeyemeyecek kadar yoksul olan aileler mahalle muhtarları

 aracılığıyla tespit edilecek. Daha sonra ESKİ, bu ailelerin faturalarını ödemek isteyen hayırsever vatandaşlara ulaşarak, `Kardeş Aile` projesine dahil olmalarını isteyecek. Tarafların kabul etmesi halinde, yoksul vatandaşların aylık su faturaları kardeş aile tarafından ödenecek.? dedi.
Borcunu ödemeyen abonelerin, kanun gereği ESKİ tarafından sularının kesilip, hukuki takip yapıldığına ifade eden Başkan Küçükler, ?Hiçbir abonemizin suyunu kesmek istemiyoruz. Ancak evine ekmek götüremeyecek kadar fakir olan ailelerimizin varlığı bir gerçek. Bu ailelerimiz su faturalarını maalesef ödeyemiyor. Bu derece yoksul vatandaşlarımıza destek için `Kardeş Aile` projesini başlattık. Bu projenin tutacağını ve hamiyetperver Erzurumluların yoksul vatandaşlarımızın su faturalarını ödeyeceklerine inanıyorum. 

Proje geçmişe dönük borçları kapsamıyor. Kardeş aile, isterse geçmişe dönük su borçlarını ödeyebilir. Ancak uygulama ile geçmişe dönük bir borç yokmuş gibi faturalar tahsil edilecek. Bu projeyi istismar eden aile olması halinde ise tek taraflı olarak uygulama sona erdirilebilir.? diye konuştu. 



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 16.3 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 13.1 ° / 7.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.7 ° / 4.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu