G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

FİYAT İSTİSMARINA TEDBİR

FİYAT İSTİSMARINA TEDBİR

FİYAT İSTİSMARINA TEDBİR

FİYAT İSTİSMARINA TEDBİR
Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü, Ramazan ayı öncesinde yaşanması muhtemel fiyat istismarına karşı harekete geçti.

Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü, Ramazan ayı öncesinde yaşanması muhtemel fiyat istismarına karşı harekete geçti. Kuruma bağlı piyasa denetim ekipleri, Ramazan ayı öncesinde ve içerisinde alışveriş merkezlerinden marketlere, manavlardan kasaplara varıncaya kadar piyasaları mercek altında tutacak.
Hemen her yıl Ramazan ayı öncesinde karşılaşılan fiyat istismarına bu yıl rastlanmayacak. Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü?ne bağlı piyasa denetim ekipleri, Ramazan ayı dolayısıyla etiket fiyatlarında oynama yapan esnafın korkulu rüyası olacak.Ekipler, halkın yoğun olarak alışveriş yaptıkları market, mağaza, manav ve kasapları göz hapsinde tutacak.
Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Sanayi ve Ticaret İl Müdürü İlhan Aydın, tüketicilerin mağdur edilmeyeceği bir Ramazan ayı geçirilmesi için hazırlıkları tamamladıklarını bildirdi. Her yıl Ramazan ayı öncesinde ve yine Ramazan ayı içerisinde artniyetli bazı esnafın etiket fiyatlarında değişiklikler yaparak haksız kazanç elde etme girişiminde bulunduğunu anımsatan Aydın, bu yola tevessül etmeyi düşünen esnafa şimdiden uyarıda bulundu. Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü?nde görevli piyasa denetim ekiplerinin, Ramazan öncesinde alışveriş merkezlerini, kasap ve manavları yakın markaja alacağını açıklayarak, ?Tüketicilerimizin Ramazan ayı öncesinde ve yine bu ay içerisinde harcama alışkanlıklarının değiştiğini hepimiz biliyoruz. Bu tüketim artışı dolayısıyla vatandaşın fiyatlar yüzünden mağdur edilmesini istemiyoruz. Ekiplerimiz, piyasaları yakından takip edecek, fiyat istismarına göz açtırmayacak, tüketiciyi aldatmak suretiyle haksız kazanç elde etmeye çalışanlar için de gereken işlem yapılacak.? uyarısında bulundu.

PİYASA DENETİMLERİ PAZARLAR VE ÖLÇÜ ALETLERİNİ DE KAPSAYACAK?
Piyasa denetim ekiplerince yapılacak olan bu çalışmanın, sadece fiyatlara yönelik olarak değil, ürünlerin son kullanma tarihlerini de kapsayacağını dile getiren Sanayi ve Ticaret İl Müdürü İlhan Aydın, ?Kasaplar Odası ile birlikte et fiyatları hususunda birlikte çalışacağız. Ramazan ayı dolayısıyla hiçbir kasap, belirlenen rayiç bedelin üzerinde satış yapamayacak. Terazileri kontrol edeceğiz, denetimlerini yapacağız. Sadece kapalı mekanlar ve alışveriş merkezlerinde değil, ekiplerimizi pazarlarda da işbaşında tutacağız. En küçük bir ayrıntıyı gözden kaçırmayacak ve tüketicilerin haklarını sonuna kadar savunacağız.? dedi.
Sanayi ve Ticaret İl Müdürü İlhan Aydın, piyasa denetimlerinin birkaç günle sınırlı kalmayacağının altını çizerek, ?Vatandaşlarımız karşılaştıkları olumsuz herhangi bir durumu kurumumuza bildirebilir ve şikayetçi olabilirler.? hatırlatmasını yaptı.




Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 12.7 ° / -0.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 14.4 ° / 2.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 14.2 ° / 3.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı