G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

GECE YARISI GÖZALTINA ALINDILAR

GECE YARISI GÖZALTINA ALINDILAR

GECE YARISI GÖZALTINA ALINDILAR

GECE YARISI GÖZALTINA ALINDILAR

Erzurum`un Tortum ilçesine bağlı Bağbaşı beldesi Ödük Vadisi`nde yapılmak istenen HES`e tepki gösteren belde sakinleri ile güvenlik kuvvetleri arasında çıkan arbedede yaralanan iki kişinin durumu ciddiyetini korurken, eyleme katılan iki kişi gece yarısı evlerinden alınarak gözaltına alındı.
HES inşaatının yapılmak istendiği bölgeye çok sayıda jandarma, polis ve özel güvenlik görevlisinin geldiğini gören Bağbaşı beldesi sakinleri eylem düzenledi. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yaklaşık 200 kişi, iş makinelerinin önünde oturarak çalışma yapılmasına izin vermedi. Polisin müdahalesi ile vadiden tepelere çıkanlar, kendilerini buradan da indirmek isteyen güvenlik görevlilerine karşı koydu. Belde sakinlerinden Celal İnci polisle tartışırken bacak arasına aldığı darbeyle yaralandı.
Yaralanan Celal İnci`nin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenilirken, olaylar esnasında fenalaşarak hastaneye kaldırılan Nezahat Elmacı`nın ise kısmi felç yaşadığı ve iş göremez raporu aldığı bildirildi. Kaburgalarında ezikler ve vücudunun çeşitli yerlerinde morluklar oluşan Nezahat Elmacı`nın felç geçirerek vücudunun sol kısmını hareket ettiremediği öğrenildi. Olaylar sonrasında dün gece yarısı evlerinden alınan Derviş Ö. ve Erdem B. gözaltına alındı.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.3 ° / 4 ° Güneşli