G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

GENÇLİK TEHDİT ALTINDA

GENÇLİK TEHDİT ALTINDA

GENÇLİK TEHDİT ALTINDA

2Gençlerdeki uçucu madde ve uyuşturucu bağımlılığının her geçen gün artması aileleri korkutuyor. Lise ve üniversite öğrencilerini uyuşturucu batağına çekmek isteyen zehir tacirlerine karşı en büyük önlemi ise ailelerin alması gerekiyor. MADDE BAĞIMLILIĞI ARTIYOR
Alınan bilgilere göre, son yıllarda Erzurum`da uyuşturucu kullanımının ilköğretim seviyesine kadar indiği iddia ediliyor.
Özellikle aile bağı kopuk çocukların uyuşturucu maddelere eğiliminin daha fazla olduğu gözlenirken, ailelerin kendi başlarına uyuşturucu ile mücadelede yetersiz kaldıkları gözleniyor.
Çeşitli yöntemlerle gençleri uyuşturucu batağına çekmek isteyen zehir tacirleri,  okul önlerindeki mekânlarda ve öğrencilerin sıkça gittikleri kafeteryalarda,  güzel giyimli gençler aracılığıyla tuzağa düşürdükleri kaydediliyor.
?Mücadele edemiyoruz?
Tek başına mücadelede yetersiz kaldıklarını dile getiren veliler yetkililerin önlemlerini daha da artırmasını istiyor. Emniyet Müdürlüğünün okullarda düzenledikleri seminerlerin artırılması ve İl Sağlık Müdürlüğünün görevlendireceği psikolog ve pedagoglarla gençlerin bilinçlendirilmesi gerektiğini kaydeden, veliler gelecek nesillerin uyuşturucu bağımlısı olmaması için hep birlikte seferber olunması gerektiğini söylüyorlar.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.3 ° / 4 ° Güneşli