G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

GÖÇÜKTE 2 ÖLÜ 4 YARALI

GÖÇÜKTE 2 ÖLÜ 4 YARALI

GÖÇÜKTE 2 ÖLÜ 4 YARALI

GÖÇÜKTE 2 ÖLÜ 4 YARALI 

Yağışlar sonrası, istinat duvarı kerpiç evin üzerine yıkıldı. Meydana gelen göçükte, iki çocuk ölürken ikisi çocuk 4 kişi de yaralandı.

Gaziler Mahallesi?nde meydana gelen göçükte 2 kişi ölürken .Biri ağır 4 kişi de yaralandı.
Gece boyu aralıklarla yağan yağmur, Mahalleden geçen yolun istinad duvarının Altunkanat ailesinin oturduğu evin bir bölümünün üzerine yıkılmasına neden oldu. Aileden Gültekin Altunkanat ile eşi Fatma Altunkanat`ın(22) kaldığı odanın bir bölümü ile çocukların kaldığı oda yıkıldı. O esnada sabah namazını kılmak için uyanmış olan babaanne Hediye Altunkanat, evde büyük bir sarsıntı hissetti. Deprem olduğunu sanan Hediye Altunkanat, oğlu Gültekin Altunkanat`ın yardım çığlığını duydu. Ayağının üzerine dolap devrilen Gültekin Altunkanat, annesinden çocuklarını sordu. Bu esnada yıkılan çocuk odasına yönelen babaanne Altunkanat, torunları Nursina ve Hüseyin`i enkaz altından çıkardı. Diğer iki torununu ise ulaşamadı. Gürültüye uyanan komşular, durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen Sivil Savunma ekipleri, yıkılan tek katlı evde enkaz altında kalan gelin Fatma Altunkanat`ı yaralı, çocuklar Berna(4) ve Can(4)`ı ise ölü olarak enkaz altından çıkardı.

 

BABA ALTUNKAYNAK?TAN İHMAL İDDİASI

Göçüğe uykuda yakalandıklarını anlatan baba Gültekin Altunkanat, ihmal iddiasında bulunarak sorumlulardan hesap soracağını söyledi.
Dün sabah saatlerinde meydana gelen göçükte 1 ve 4 yaşında iki çocuğu Berna ve Can`ı kaybeden acılı baba, ağır yaralı eşi ve iki çocuğunun başından ayrılmıyor. Hastane önünde acılı bekleyişini sürdüren baba Altunkaynak, "İki ay önce askerden geldim. İş güç ararken yaşadığımız bu felaket bizi yıktı. Dün yağan yağmurla birlikte adeta bu göçüğün yaşanacağını tahmin ettik. Yetkililerden yardım istedik ama kimse bu talebimize cevap vermedi. Bugün evde çocuklarımla uyurken büyük bir gürültü ile uyandık. Ev
üstümüze yıkılmıştı. Çocuklarım toprak altında kalmıştı. Onları kendi çabamla kurtarmaya çalıştım. İki evladımı kaybettim. Eşim ağır yaralı ölümle pençeleşiyor. Diğer çocuklarımın durumu hala belli değil. Bize bu acıyı yaşatanlardan hesap soracağım" diye konuştu. 

EVDE ÇATLAK OLDUĞUNU BİLDİRMİŞTİK

İki torununu çöken evin enkazında kaybeden acılı babaanne Hediye Altunkanat, dün belediyeyi arayarak, evin duvarında çatlak olduğunu bildirdiklerini ancak eve gelen belediye ekibinin cep telefonuyla fotoğraf çektiğini ve müdahale etmediğini ileri sürdü. "Eğer önlem alınsaydı böyle olmayacaktı" diyen Altunkanat, "Ev yıkılınca koştum. Oğlum Gültekin`i ve bir torunumu kurtardım. Çocuğum taşın altında kalmış. Elimi uzattım ve kurtardım. İçeride olan diğer dördüne elim ulaşmadı, kurtaramadım" diye konuştu.

VALİ ÖZTÜRK 
İNCELEMELERDE BULUNDU

Vali Sebahattin Öztürk beraberindeki Palandöken Kaymakamı Şenol Esmer ve İl Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız ile incelemelerde bulundu. Vali Öztürk, mahallenin kentsel dönüşüm projesi kapsamında olduğunu ifade ederek, "Buralar yıkılacaktı. Bugün böyle bir olayın yaşanması bizleri üzdü" dedi.
Vali Öztürk daha sonra Altunkanat ailesinin yakınlarına taziyede bulundu. 
Emniyet Müdürü Halil Turgut Yıldız ise bölgeye gelerek incelemelerde bulundu. Yıldız, yaptığı açıklamada, 10 yıllık bir binanın yağmurla birlikte çöktüğünü belirterek, "Eski bir yapı, yağmurla birlikte çökmüş. Evin arkasındaki istinat duvarı da yıkılmış. Çok şükür evin içerisinde bir vitrin varmış. Vitrin tam olarak çökmesini engellemiş. Tek sevincimiz bu. Üzüntümüz büyük" dedi.
Küçücük evde 6 kişinin yaşadığını dile getiren Yıldız, evin sağlıksız olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:
"Çok büyük bir faciaya neden olabilirdi. Aileye hemen müdahale edildi. Tedaş ekiplerini de olay yerine çağırdık. Elektrik tellerine müdahale edilmesi gerekiyor. Burada mutlaka kentsel dönüşüm çalışmaları yapılmalı. Evlerin bir kısmı eski yapı, yıkılacak gibi duruyor." 

EVLER BOŞALTILARAK MÜHÜRLENDİ

Göçük sonrası Yakutiye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından oluşturulan teknik ekip, yıkılan ev ve çevresinde inceleme yaptı. Ekipler yaptıkları inceleme sonrası iki kişiye mezar olan eve komşu 4 evi boşalttıktan sonra , mühürledi. Evlerini gözyaşları arasında boşaltan vatandaşlar, akrabalarının yanına yerleşti.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 13.1 ° / 7.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.7 ° / 4.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 11.2 ° / 4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı