G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Görmeye ömrü yetmedi

Görmeye ömrü yetmedi

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından tadilata alınan Dadaş Sineması´nın ismi ´Dadaş İbrahim Erkal Kültür ve Sanat Merkezi´ olarak değiştirilecek.

Geçtiğimiz aylarda evinin otoparkında beyin kanaması geçiren ve 30 günlük yoğun bakım sonrasında hayatını kaybeden sanatçı İbrahim Erkal´ın ismi yaşatılacak. Kentte 60 yıldan beri faaliyet gösteren ve daha sonra kapanan Dadaş Sineması´nı yeniden restore eden Erzurum Büyükşehir Belediyesi, mekana Erzurumlu Sanatçı İbrahim Erkal´ın ismini verecek. ´Dadaş İbrahim Erkal Kültür ve Sanat Merkezi´ ismini alacak olan sinema, değerli sanatçı İbrahim Erkal´ın ismini yaşatacağı gibi gençleri de kültürel anlamda geleceğe hazırlayacak. Hazırlıkları tamamlanan ve kaba inşaatı biten Dadaş Sineması önümüzdeki günlerde yapılacak olan açılışla yeni ismiyle hizmet verecek.
 
Onun ismi hep yaşatılacak
 
Erzurum´da 60 yıldan beri şehir insanına hizmet veren Dadaş Sineması´nın tadilatında sona gelindi. Yeni yüzü, misyonu ve ismiyle vatandaşın karşısına çıkacak olan kurum, gençlerin sanatsal ve kültürel faaliyetler kapsamında yetişmelerinde ön ayak olacak.
 
Binanın inşaat işlerinin bitmesiyle birlikte açılacağını ifade eden Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, "Şehrimizin medarı iftiharı İbrahim Erkal´ı kaybetmenin büyük elemini ve tarifsiz derin bir üzüntüsünü yaşıyoruz. İlimizin bağrından çıkan, bu memleketin sanat hayatındaki en önemli şahsiyetlerinden biri olan İbrahim Erkal, gerek sanat hayatı gerek karakteri ve gerekse de bu şehre olan vefasıyla Erzurum´un hafızasından asla silinmeyecek bir değere sahiptir. Bu anlamda İbrahim Erkal´ın isminin yaşamasın istedik. Dadaş sinemasının ismini ´Dadaş İbrahim Erkal Kültür ve Sanat Merkezi´ ismini verdik. Biz bunun kararını biliyorsunuz ki belediyenin altındaki sanat merkezine Hulusi Seven´in ismini verdiğimiz zaman o gün İbrahim Beyin ismini zikrettim. Ama kardeşimizin ömrü yetmedi. Çok az bir işi kaldı. Kaba işler sona erdi. İnşallah açılışın ardından İbrahim Erkal´in ismi o binayla birlikte yaşayacak. Salon içerisinde fuaye salonu, hazırlık odaları, sanat çalışmaları ile tiyatro ve sinema salonları olacak" dedi.


Anahtar Kelimeler: Görmeye ömrü yetmedi
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli