G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

"Hadi Bir Takla At da Göreyim"

"Hadi Bir Takla At da Göreyim"

"HADİ BİR TAKLA AT DA GÖREYİM" 

 İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in Erzurum ziyareti sırasında 'Hadi bir takla at da göreyim. Hele bir oyna' dediği ileri sürülen Mustafa Boğaçayır, "Bakan'ın takla at da göreyim dediğini duymadım. Ama bunu art niyetle veya beni küçük düşürmek için söylediğini tahmin etmiyorum" dedi.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Erzurum'un Pasinler ilçesini ziyareti sırasında 64 yaşındaki Mustafa Boğaçayır'ın 'Sayın bakanım sizi gördüğüme sevindim' demesi üzerine 'Nereden bileyim sevindiğini hele bir takla at da göreyim. Hele bir oyna' dediği iddiası, başta muhalefet partileri olmak üzere bazı kesimlerden tepki görmüştü. Bakan Şahin'le yaşadığı diyaloğun ardından gündeme gelen Mustafa Boğaçayır, o anları anlattı. Bakan'dan sadece iş istemek için yanına gittiğini söyleyen 6 çocuk babası
Boğaçayır, "İş isteyecektim oynadığımla kaldım. Takla at dediğini duymadım. Ben geçim derdindeyim, siyasi malzeme yapılmak istemiyorum" dedi.

Hayatını çobanlık yaparak geçiren ve 7 yıl önce eşi İfagat Boğaçayır'ı kaybeden Mustafa Boğaçayır, Belediye ve Sosyal Dayanışma ve Dayanışma Vakfı'nın (SYDV) yaptığı yardımlarla yaşamını sürdürüyor. Yeşil kartlı olan Boğaçayır, çocuklarını evlendirip başka illere göndermiş. Bir oğlu ve geliniyle Deveboyu Mahallesi'nde gecekondu bir evde yaşayan Mustafa Boğaçayır, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in ilçeyi ziyaret edeceğini duyunca iş istemek için karşılamaya gittiğini söyledi. Bir anda Bakan Şahin'le karşı
karşıya kaldığını ve heyecanlandığını söyleyen Mustafa Boğaçayır, "Bakanı görünce karşısına geçtim ve 'Sizi gördüğüme sevindim' diyerek duygularımı ifade ettim. Hoşgeldiniz bakanım dedim. Bakanla tokalaştım. İlçeyi ziyaretine çok sevindiğimi söyledim. O sırada davul zurna çaldı. Heveslendim istediler ben de oynadım" dedi. 

Yıllarca yoksullukla mücadele ettiğini belirten Boğaçayır, "Bakan'ın takla at da göreyim dediğini duymadım. Eğer duysaydım ne yapardım bilmiyorum. Ama bakanın bunu art niyetle veya beni küçük düşürmek için söylediğini tahmin etmiyorum. Ben sadece iş istemek için gitmiştim. Çok zor şartlarda geçinmeye çalışıyorum. Tansiyon, şeker ve bronşit hastalığıyla mücadele ediyorum. Bakanın ziyaretini benim için bir şans olarak düşündüm" diye konuştu. 

Mustafa Boğaçayır'ın oğlu Latif Boğaçayır da bu konu üzerinde fazla durulduğunu ifade ederek ortada kötü niyetli hiçbir şeyin yaşanmadığını söyledi.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21 ° / 8.4 ° Güneşli
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı