G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

HASTALARIMIN HİKAYELERİ BANA İLHAM KAYNAĞI OLDU

HASTALARIMIN HİKAYELERİ BANA İLHAM KAYNAĞI OLDU

HASTALARIMIN HİKAYELERİ BANA İLHAM KAYNAĞI OLDU

HASTALARIMIN HİKAYELERİ BANA İLHAM KAYNAĞI OLDU 

Dr. Mustafa Eröz, hastalarının hikayelerinden esinlenerek çektiği ?İçimdeki Sessiz Nehir? sinema filmi Altın Portakal Film Festivalinde yarışacak.

Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Ruh ve Sinir Hastalıkları uzmanı olarak görev yapan Dr. Mustafa Serkan Eröz, yönetmenliğe soyundu. Hastalarının hikayelerinden esinlenerek kaleme aldığı ?İçimdeki Sessiz Nehir? sinema filmi Altın Portakal Film Festivalinde yarışacak. Trakya Üniversite Tıp Fakültesi mezunu olan ve uzun metrajlı ilk sinema filminin çekimlerini tamamlayan Dr. Mustafa Eröz, sinema hevesinin çocukluktan beri içinde olduğunu ifade etti. 12 yılldır ruh ve sinir hastalıkları alanında doktor olduğunu anımsatan Eröz, ?Hastalarımın yaşadığı hikayeler bana ilham kaynağı oldu" dedi. Üniversite yıllarında amatör olarak başladığı yönetmenlik hayatına 3 kısa metrajlı film sığdırdığını vurgulayan Dr. Eröz, "İçimdeki Sessiz Nehir filminin 3- 4 yıllık öyküsü var. Bir çok hasta muayene etmem nedeniyle kafamda hikaye şekillendi. Bu hikayeleri kaleme almak istedim. Senaryoya dökme aşamasının ardından çekim mekanları, ekibi kurma aşaması 4 yılımı aldı. 
Biriktirdiğim yıllık izinlerle geçtiğimiz Mart ayında filmin çekimlerini Kırklareli`nde başladık. Çekim 5 hafta sürdü. Filmin, senaristliğini, yapımcılığını, yönetmenliğini ben yaptım. Masraflarını ise hani doktorlar fena para kazanmıyor. Aldığım döner sermayelerle film için para biriktirdim. Ayrıca bankalardan kredi çektim. Evimi ipotek ettirdim. Filmin maliyeti 500 bin lirayı geçti. Filmde, başrolleri İranlı Taies Farzan, Ali Yiğit ve Emre Onur paylaştı. Bu filmde yaşanmış bir aile dramını anlatıyor? diye konuştu.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 17.6 ° / 5.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli