G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

HEM GÖREVLERİNİ YAPIYOR HEM KAYMANIN TADINI ÇIKARIYORLAR

HEM GÖREVLERİNİ YAPIYOR HEM KAYMANIN TADINI ÇIKARIYORLAR

HEM GÖREVLERİNİ YAPIYOR HEM KAYMANIN TADINI ÇIKARIYORLAR

HEM GÖREVLERİNİ YAPIYOR HEM KAYMANIN TADINI ÇIKARIYORLAR  

Polis 25. Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları (UNİVERSIADE) kapsamında Palandöken`de kar 

motorlarıyla görev yapacak.

25. Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları kapsamında, polis sorumluluk bölgesinde alınacak güvenlik tedbirlerinde kullanılmak üzere, Türk Polis Teşkilatı`nı Güçlendirme Vakfı tarafından Erzurum Emniyet Müdürlüğü`ne 3 adet kar motoru ve yaralı taşıma sedyeleri gönderildi. Erzurum Emniyet Müdürlüğü bünyesinde ilk kez kullanılacak olan kar motorları kursunu tamamlayan polisler Palandöken`de gösteri yaptılar. 3 adet kar motoruyla kurs gören 6 polis memuru UNIVERSIADE oyunları süresince Palandöken`de görev yapacak.Daha önceden jandarma bölgesi olan Palandöken Kayak Merkezi`nde UNIVERSIADE oyunları kapsamında Erzurum polisi ilk kez görev yapmış olacak.

KAYAĞIN TADINI   ÇIKARDILAR

Avrupa`nın en uzun kayak pistlerinden biri olan Erzurum Palandöken Kayak Merkezi`nde, kayakseverler gün boyu kayak ve snowboard yapmanın tadını çıkarırlarken bazı acemi kayakçıların düşe kalka kaymaları ilginç görüntülere sahne oldu.
Kar kalınlığının 45 santimetreye ulaştığı Palandöken, 2011 Üniversiteler arası Kış Oyunları`na günler kala kayakçıların akınına uğramaya başladı. Yerli ve yabancı kayakseverler özellikle hafta sonları pistleri doldururken gün boyu kayak ve snowboard yapmanın tadını çıkarıyorlar.
İstanbul`dan Erzurum`a gelerek kayak öğrenen bir grubun ise düşe kalka kaymaları ilginç görüntülere sahne oldu. Üst üste düşerek azimle kayak öğrenmeye çalışan bayan kayakseverlere zaman zaman güvenlik açısından jandarma kayakçıları yardımda bulundu.
Yerli ve yabancı turistler Palandöken Kayak Merkezi`nin Dedeman pistinde kaymayı tercih ederlerken Erzurumlular ise aşağı pistte kızakla kaymanın keyfini yaşadılar.  



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 16.3 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 13.1 ° / 7.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.7 ° / 4.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu