G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYSUN

HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYSUN

HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYSUN

 

Türkiye´nın jeopolitik konumu ve Ortadoğu´daki son yıllarda yaşanan gelişmeler, Türkiye´nin yeniden yapılanmasını zorunlu kılıyor. Anadolu´nun en emin yerinde bulunan Erzurum´un, gerek lojistik, gerekse Savunma Sanayi anlamlı bir üs konumuna getirilmesinin arzu değil zorunluluk olduğu ortaya çıkıyor.

Türkiye yeni bir savunma ve lojistik hassasiyetine doğru yapılanma içerisine giriyor.

Soğuk Savaş Yılları´nda Erzurum, "Yeşil Kuşak Projesi" kapsamında bir şehirdi. Türkçesi şudur: Amerika, Komünist Sovyetler´den kendine ya da her hangi bir NATO ülkesine karşı gelebilecek tehlikeye karşı, Erzurum´u "ÖN KARAKOLl" olarak görürdü. Rusya ile yaşadığımız kriz sonrasında Erzurum´un önemi yeniden gündeme gelmeye başlıyor. 

Ortadoğu´da meydana gelen gelişmeler, Anadolu´nun doğusunda en emin bir şehir olan Erzurum´u, Savunma Sanayi Yatırımlarının merkezi olmaya mecbur kılıyor. Tren güzergâhları ve kara yolu ulaşımları da dikkate alındığında, Sivas´ın ülke savunmasının kalbi haline dönüştürülmesi en akıllıca bir adım olarak görülüyor.

İpekyolu´nun geçtiği şehrimizde Savunma Sanayi Üssü olarak kurulması için Aşkale´nin en ideal yer olduğu dile getiriliyor. Özellikle Karadeniz´e, Batıya ve Doğuya yol güzergahı alanı olan ve tren yolunun da bulunduğu bu kesişme yerinin, bu düşünceler için harika bir düşünce olduğu vurgulanıyor.

Lojistik Köy´ün de önümüzdeki günlerde hayata geçmesi sonrasında, yine bu alanlarda Savunma Sanayi düşüncesinin de gerçekleştirilmesinin ülkenin geleceği açısından önemli olacağı öngörülüyor.

Özellikle Ovit Tünelinin de bitmesi sonrasında, Erzurum´un denizlerle buluşmasın da önünde engel kalmayacağı vurgulanırken, olası bir dış tehdite karşı Erzurum´un bu mevkinde Savunma Sanayi yatırımlarının dahi hayata geçirilebileceği uzmanlarca dile getiriliyor.

Erzurum´un gelecek yüzyılının belirlenmesi noktasında, tren yolu güzergahı alanında Lojistik Köy´ün tamamlanması ve ilaveten de Savunma Sanayi yatırımlarının da planlanmasının elzem olduğu belirtiliyor.

Şimdi gözler Erzurum Milletvekillerinde ve Özellikle Erzurum´un çıkarları noktasında elini taşın altına koymaktan hiç bir zaman çekinmeyen Erzurum´un gururu İçişleri Bakanımız Efkan Ala ve Devlet tecrübesi olan Eski Sağlık Bakanımız ve Milletvekilimiz Prof. Dr. Recep Akdağ´ın üzerinde.

Erzurum´a Savunma Sanayi yatırımları başta olmak üzere lojistik merkezinde hayata geçmesi hususundaki adımlar, şehir kamuoyunda heyecanla bekleniyor.



  • Perşembe 17.6 ° / 5.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli