G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

HİÇBİR AKSAKLIĞA MEYDAN VERİLMEYECEK

HİÇBİR AKSAKLIĞA MEYDAN VERİLMEYECEK

HİÇBİR AKSAKLIĞA MEYDAN VERİLMEYECEK

HİÇBİR AKSAKLIĞA MEYDAN VERİLMEYECEK 

2010-2011 kış sezonunda kayak merkezlerinde alınacak tedbirleri açıklayan Vali Sebahattin Öztürk, çalışma ve faaliyetlerde çok titiz ve özenle davranılarak hiçbir aksaklığa meydan verilmeyeceğini belirtti.

Vali Öztürk ayrıca, tedbirleri almayan kişi ve kuruluşlar hakkında işlem yapılarak Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacağı uyarısında da bulundu. Vali Sebahattin Öztürk, kayak merkezlerinde çığ ve benzeri olumsuzlukların yaşanmasını önlemek için kayakçıların kayak güvenliğini sağlamak amacıyla alınacak tedbirler ve yapılacak çalışmalara ilişkin bir genelge yayınladı. Vali Öztürk yayınladığı genelgede görevli tüm kurum ve kişilerin titiz bir şekilde çalışacağını belirterek, hiçbir aksaklığa meydan verilmeyeceğini belirtti.
Vali Öztürk imzalı genelgede şu ifadelere yer verildi;
Palandöken, Konaklı ve diğer kayak merkezlerinde çığ ve buna benzer olayları en asgariye indirmek ve kayak güvenliğini sağlamak için bütün tedbirler alınacaktır. Alınacak tedbir ve yürütülecek faaliyetlerde görevleri yerine getirmeyen, kusuru bulunan, tedbirleri almayan kişi ve kuruluşlar hakkında idari işlem yapılarak, Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır. İlimizde yapılacak 2011 Kış Oyunları nedeniyle alınacak tedbir, yapılacak çalışma ve faaliyetlerde çok titiz ve özenle davranılarak hiçbir aksaklığa meydan verilmeyecektir"

"ÇIĞ TESPİT TESTLERİ YAPILACAK"

Kayak güvenlik ekibi gün içinde periyodik olarak kar motoru veya kayak ile pistleri gezerek, gerekli hallerde çığ tespit testleri yapacak.Pistlerde bozulma olup olmadığı, kayakçıların güvenliğini tehlikeye düşürebilecek fiziki etkenlerin olup olmadığını kontrol edecek. Kontroller esnasında kayakçıların güvenliğini tehlikeye düşürebilecek olumsuzluklar görüldüğünde derhal o pistten sorumlu idareye bildirilecek. Olumsuzluklar giderilinceye kadar gerekli güvenlik tedbirlerinin alınması maksadıyla jandarmaya bildirerek olumsuzlukların giderilmesi sağlanacaktır.

"TEHLİKEYİ BELİRTEN UYARI LEVHALARI"

Öali Sebahattin Öztürk ayrıca çığ tehlikesi bulunan bölgelere Türkçe, İngilizce ve Rusça yazılı uyarı levhalarının konulmasını istedi. Öztürk, " Pistlerin kayak güvenliğinden, çığa karşı gerekli tedbirleri alıp ve uygulamaktan o pistteki mekanik sistemi çalıştıran ve pistin sorumluluğu bulunan kuruluş sorumlu olacaktır. Dağda bulunan bütün otel, işletme ve kuruluşlar sorumluluklarında bulunan pistlere üç dilde (Türkçe, İngilizce ve Rusça) görülebilir büyüklükte tehlikeyi belirten uyarı levhaları koyacaklar. Konu Kayak Güvenlik Komisyonu tarafından kontrol edilecektir" açıklamasında bulundu.

 

 



Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 15.4 ° / 3.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 18.1 ° / 5.2 ° Güneşli
  • Perşembe 21 ° / 8.4 ° Güneşli