G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

HİLMİ KOÇAK `EN İYİ OLMA YOLUNDAYIZ

HİLMİ KOÇAK `EN İYİ OLMA YOLUNDAYIZ

HİLMİ KOÇAK `EN İYİ OLMA YOLUNDAYIZ

HİKMET KOÇAK `EN İYİ OLMA YOLUNDAYIZ 

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, "İnternet üzerinden uzaktan eğitim yoluyla işini bırakmadan, ikametini değiştirmeden her yaşta insanın üniversiteli olması artık mümkün" dedi.
Amaçlarının yakın zamanda kurulan Açık öğretim Fakültesiyle çok daha geniş kitlelere eğitim fırsatı vermek olduğunu anlatan Prof. Dr. Koçak, "Uzaktan eğitime çok kısa bir süre önce başlamasına rağmen, ön lisans, lisans tamamlama ve yüksek lisans eğitimi veren programlarıyla da en iyi olma yolundayız" şeklinde konuştu.
Atatürk Üniversitesinin Uzaktan eğitimde marka olmayı amaçladıklarının altını çizen Rektör Koçak, şunları söyledi: "Atatürk Üniversitesi bilişim teknolojilerine dayalı uzaktan eğitimde Türkiye`nin önde gelen üniversiteleri arasında yer almayı amaçlamaktadır. Bu amaçla yeni uzaktan eğitim programlarının açılmasına yönelik çalışmalar hızlı ve yoğun bir şekilde sürdürülmektedir.

 Üniversitemiz dünya çapında ortaya çıkan ihtiyaçları ve gelişmeleri izleyerek, uzaktan eğitimde yurtdışındaki üniversitelerle işbirliği halinde çalışmalar yürütmeyi, yeni projelerle rekabetçi, yenilikçi araştırma ve uygulamalar geliştirmeyi planlamaktadır. Uzaktan eğitim programlarının yanı sıra, Açık öğretim Fakültesi de 2011-2012 öğretim döneminde birçok programla öğrenci almaya başlayacak ve geniş kitlelere eğitim hizmeti verecektir."
Erzurum ile birlikte toplam 20 şehirde sınav yapıldığı, çalışmaların da başarıyla tamamlandığını ve derslerin işleyiş şekli hakkında da bilgi veren Rektör Koçak, "Atatürk Üniversitesi`nde uzaktan eğitim; Atatürk Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (ATAUZEM) tarafından gerçekleştirilmektedir. İlk olarak 2009-2010 öğretim yılında uzaktan eğitim konusundaki çalışmalarına başlayan Atatürk Üniversitesi, yürüttüğü programlarda öğrencilere, ders notları, e-kitaplar, sesli ve görüntülü dersler ve etkileşimli e-öğrenme materyalleri gibi öğrenme içerikleri sunmaktadır. ATAUZEM, öğrencilerin öğretim faaliyetlerinde sürekli aktif olmalarını sağlayacak etkinlikler düzenlenmektedir. Dönem içerisinde, sanal sınıf uygulamaları, online grup toplantıları ve tartışmaları, proje çalışmaları, haftalık ödev ve okumalar, periyodik e-sınavlar gibi etkinliklere yer verilmektedir." diye konuştu.
Atatürk Üniversitesi Rektörü Koçak, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Dünyada olduğu gibi Türkiye`de de okula gitmeden uzaktan eğitim yöntemiyle derslerin işlendiği okullar yaygınlaşıyor. Uzaktan eğitim, farklı mekanlardaki öğrenci, öğretmen ve eğitim araçlarının bilişim teknolojileri aracılığıyla bir araya getirildiği eğitim faaliyetidir. Bilişim teknolojilerine dayalı uzaktan eğitim uygulamaları sınıf içi eğitime benzer öğretim faaliyetlerini içermektedir. Uzaktan eğitim ile sınıf içi eğitim arasındaki en belirgin fark, bireylerin okula gitmeden işlerini ve özel yaşamlarını terk etmeden eğitimlerini tamamlayabilmeleri ve diploma alabilmeleridir. 
Bizde üniversite olarak, bu düşünceden yola çıkarak üniversite eğitimi almak isteyen tüm insanlara en iyi hizmet vermeyi amaçlıyoruz. Uzaktan eğitim programlarının yanı sıra, Açık öğretim Fakültesi de 2011-2012 öğretim döneminde birçok programla öğrenci almaya başlayacak ve geniş kitlelere eğitim hizmeti verecektir."
Halen yürütülmekte olan hemşirelik lisans tamamlama programına ek olarak 2010-2011 öğretim döneminde biri ön lisans, biri lisans tamamlama ve diğeri de yüksek lisans olmak üzere üç yeni program daha devreye girecektir.
Sağlık Bakanlığı ile imzalanan protokolle Atatürk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Atatürk Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (ATAUZEM) işbirliğiyle yürütülmeye başlanmıştır. Helitam 13 binden fazla öğrencisiyle Türkiye`deki en fazla öğrenci potansiyeline sahip bilişim teknolojilerine dayalı uzaktan eğitim programıdır. Hemşirelik Lisans Tamamlama Programı, sağlık sektöründe çalışan önlisans mezunu hemşirelere lisans mezunu olma imkanını sunmaktadır. Çalışan kişilerin uzaktan eğitim yoluyla eğitime tabi tutulması; hem bu kişilerin günlük yaşamlarını aksatmadan mesleklerindeki etkinliklerini artırmaya, hem de ülke kaynaklarının daha etkin kullanılmasına katkı sağlamaya yöneliktir.
İlahiyat ön lisans mezunu öğrencilere lisans mezunu olmalarını sağlayacak eğitim imkanı sunmaktadır. Birçok üniversite deki benzer programlar gibi bu programda dikey geçiş sınavı ile öğrenci kabul etmektedir. 2010-2011 eğitim-öğretim yılı için programın 500 öğrenci kontenjanı bulunmaktadır.
Güvenlik alanında ve adli birimlerde görev yapanların ve bu konulara ilgi duyanların akademik gelişimlerini desteklemek amacıyla tasarlanan yüksek lisans programıdır. Polis Akademisi, Harp Akademileri veya Hukuk Fakültesi mezunu öğrencilerin kabul edildiği bu programın 60 öğrenci kontenjanı bulunmaktadır.
Öğrencilere programa dair öğrenme etkinliklerine internet üzerinden ulaşabilme imkanı sunan önlisans programıdır. Öğrencilere bilgisayar programcılığı alanında kendilerini geliştirmelerini sağlayacak eğitim ortamı sunulmaktadır. Bu yıl öğrenci alımına başlayacak programın toplam kontenjanı 100`dür.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 20.5 ° / 8.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 22.3 ° / 10 ° Güneşli
  • Salı 21 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı