G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

"Hükümetin Ustalık Dönemi, İstikrar ve Güven Demektir"

"Hükümetin Ustalık Dönemi, İstikrar ve Güven Demektir"

"HÜKÜMETİN USTALIK DÖNEMİ, İSTİKRAR VE GÜVEN DEMEKTİR"

Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turan Öndeş, 2011 Haziran seçimlerinin ülkemiz ekonomisini olumlu yönde etkilediğini belirtti.

Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turan Öndeş, "2011 Haziran seçimleriyle Türkiye ekonomisi sıçrama tahtasına gelmiş, pozisyonunu almış durumdadır" dedi.

Öndeş, yaptığı açıklamada, 2011 Haziran seçimlerinin ülkemiz ekonomisini olumlu yönde etkilediğini belirterek, Türkiye ekonomisinin 2010'da ve 2011'in ilk çeyreğinde büyümesini sürdüren ülkelerden olduğunu anımsattı.

Finansal piyasalara bakıldığında, 12 Haziran 2011 genel seçimine önceki seçimlerine oranla daha sakin girildiğini anımsatan Turan, "Finansal piyasaların seçim meydanlarındaki kimi iktisadi açıdan gerçekçi olmayan söylemlere prim vermediğini gördük. Bu da iş dünyasının çok daha gerçekçi projelere kıymet verdiğini ve iyi bir yatırımcı profilinde olduklarını göstermiştir" diye konuştu.

Seçimlerde beklenen bir sonucun alındığını ifade eden Öndeş, şunları kaydetti:

"Beklenen bir sonuç olarak AK Parti'nin 326 milletvekili çıkarması piyasalar üzerinde güçlü bir etkisi olacaktır. Zira bu durum koalisyonsuz devam eden hükumet kurulması ve bunun da istikrar demek olduğunu iş dünyası iyi bilir.

Bu açıdan bakınca yerli ve yabancı yatırımcıların İMKB'ye yöneleceği ve borsada yükseliş olacağı kuvvetli ihtimaldir. Orta ve uzun vadede 12 Haziran seçim sonuçlarının Türkiye'ye yatırım yapacak yerli ve yabancı yatırımcıların kararlarına olumlu etki edeceği muhakkaktır. "

-"HÜKÜMETİN USTALIK DÖNEMİ, İSTİKRAR VE GÜVEN DEMEKTİR"-

"Hali hazırda panik yaşamayan finansal piyasalar, bundan sonra iktidarın atacağı adımlara bakacak ve tavrını ona göre belirleyecektir" diyen Prof. Dr. Öndeş, lokomotif diye anılan konutta ve otomotiv sektöründe 12 Haziran 2011 seçiminin ilave canlılığı sağlayacağını vurguladı.

Bir ülke vatandaşlarının bir yıl için ürettikleri toplam mal ve hizmetlerin, belli bir para birimi karşılığındaki değerinin toplamına Gayri Safi Milli Hasıla dendiğini hatırlatan Öndeş, şöyle konuştu:

"Koalisyonsuz 3. kez peş peşe kurulacak hükümetin ustalık dönemi, istikrar ve güven demektir. Bu da iş dünyasının aradığı, hep arzuladığı bir durumdur. Gerek iş dünyası açısından bu olumlu atmosfer iyi değerlendirilecek.

Üçüncü AK Parti hükümetinin projelerinin hayata geçirilmesiyle ülkede topyekun artan bir gelişme içinde istihdam artacak, gelir seviyemiz yükselecek. Bu durum da GSMH'da artışları sağlayacaktır. "

Prof. Dr. Öndeş, kredi derecelendirme kuruluşlarının seçimle devam eden güven ve istikrarı dikkate alacaklarınını ifade ederek, dolayısıyla Türkiye puanında artış yapacaklarının tahmin ettiklerini söyledi.

ABD ve AB'de önceki krizin etkisini hala sürdürdüğünü dile getiren Öndeş,

"2011 Haziran seçimleriyle Türkiye ekonomisi sıçrama tahtasına gelmiş, pozisyonunu almış durumdadır. İş dünyası global olarak hemen her zaman uygun liman arayışında olagelmiştir.

Bugünlerde ABD'de, AB'de geçen krizin artçıları sürerken, sermaye sahiplerinin dünyada uygun liman arayışları daha da artmış olup, Türkiye yatırım için bulunmaz fırsatlar ülkesine dönüşmüştür" şeklinde konuştu.

Tüm dünyanın bu durumu önemle dikkate alacağını anlatan Prof. Dr. Öndeş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İktisadi gelişmeler yanında yeni sivil bir anayasa sözünün verilmiş olması da Türkiye yanında tüm dünyayı ilgilendiren bir faktördür. Türkiye ile ilgili tüm menfaat çevreleri bu anayasal gelişmede kendi geleceklerini, konumlarını görecekleri için belki ekonomik gelişmenin de önünde yer almakta olduğunu söyleyebiliriz. "



Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 21 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 17.2 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 16.3 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu