G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

İÇME SULARINA YENİLİK GETİRİLİYOR

İÇME SULARINA YENİLİK GETİRİLİYOR

İÇME SULARINA YENİLİK GETİRİLİYOR

İÇME SULARINA YENİLİK GETİRİLİYOR

Erzurum içme suyu halan daha düzene giremeyen ve çözülmesi beklenilen büyük bir problem. Yetkililer her ne kadar da içme sularında sorun yok temiz deseler de ama hala bulanık ve kokular oluştuğunu söyleyen vatandaşlar razaman boyunca çeşme başlarında sıra beklediler ve "mübarek günde bunları yaşatıyorlar bize bizim eski Erzurum`un suyuna ne oldu temizdi ve en azından  içilebiliyorduk ne hale getirdiler o güzelim suyu" diye çıkışan vatandaş yetkililerden net çözünürlük bekelediklerini de ifada ettiler.

Büyükşehir Belediyesi, kanalizasyon ve içme suyu şebekelerini yeniliyor.
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kanalizasyon ve içme suyu şebekelerini yeniliyor.

Cumhuriyet Caddesi`nin altından 110 metre uzunluğunda tünel açılarak gerçekleştirilen çalışma kapsamında Öğretmenevi, Polisevi ve Emniyet müüdürlüğü`nün bulunduğu güzergahın yanı sıra İsmetpaşa Caddesi`ndeki tüm şebekeler yenileriyle değiştirildi.  Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, İsmetpaşa Caddesi boyunca şebeke yenileme çalışması yaptıklarını ifade etti.

Modern teknikler kullanılarak alt yapı çalışmaları yapıldığına dikkat çeken Küçükler şunları kaydetti:
  Erzurum Öğretmenevi`nin yan tarafında başlattığımız şebeke yenileme çalışması kapsamında Cumhuriyet Caddesi`nin altından 110 metre uzunluğunda bir tünel geçiş bağlantısı yapıldı. Bu bağlantıdan içme suyu için 800`lük Çelik boru ve aynı zamanda kanalizasyon ağı geçirildi. Şebeke yenileme için gerekli tüm çalışmalar bu bağlantı tüneli içerisinde yapıldı. Böylece önemli bir trafik yüküne sahip olan Cumhuriyet Caddesi trafiğe kapatılmadığı gibi, cadde üzerinde de fiziki herhangi bir bozulma gerçekleşmedi. "




Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 15.4 ° / 3.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 18.1 ° / 5.2 ° Güneşli
  • Perşembe 21 ° / 8.4 ° Güneşli