G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

İktidar belli ama hükümet ne zaman kurulacak?

İktidar belli ama hükümet ne zaman kurulacak?

1 Kasım seçiminin resmi olmayan sonuçlarına göre AK Parti tek başına iktidar. Şimdi gözler, yeni hükümetin kurulmasına çevrildi. Ahmet Davutoğlu´nun başkanlığındaki yeni hükümetin en geç Aralık ayı başında güvenoyu alması bekleniyor.

Yüksek Seçim Kurulu´nun, 10-12 gün içinde kesin seçim sonuçlarını ilan etmesi bekleniyor. Meclis içtüzüğü gereği TBMM Genel Kurulu, kesin sonuçların ilanını takip eden 5. gün saat 15.00´te çağrısız olarak toplanacak. Bu birleşimde önce milletvekillerinin and içme töreni yapılacak. Toplantıya, Meclis´in en yaşlı üyesi olarak CHP Antalya Milletvekkili Deniz Baykal geçici başkanlık edecek. Bu birleşimden 5 gün sonra Meclis Başkanlığı için seçim yapılacak. AK Parti, çoğunluğa sahip olduğu için yeni Meclis Başkanı´nın bu parti grubundan çıkması bekleniyor.

DAVUTOĞLU GÖREVLENDİRİLECEK
Bu süreç içinde Ahmet Davutoğlu, Geçici Hükümetin istifasını Cumhurbaşkanı´na verecek. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, teamüller gereği istifayı aldıktan sonra hükümetten yeni hükümet kurulana kadar göreve devam etmesini isteyecek.

Meclis Başkanlık Divanı´nın oluşumundan sonra Erdoğan, Davutoğlu´nu hükümet kurmakla görevlendirecek. Davutoğlu´nun çok kısa bir süre içinde hükümeti kurması bekleniyor. Hükümetin oluşumunan ardından Meclis´te güvenoylaması yapılacak ve yeni hükümet resmen göreve başlayacak. Bu sürecin bu ayın son günleri ile Aralık ayının ilk günlerinde tamamlanması bekleniyor.

Kaynak: Gazetevatan



  • Salı 16.2 ° / 3.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 18.8 ° / 5.5 ° Güneşli
  • Perşembe 17.6 ° / 5.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı