G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

ILICA YOLUNDA 2 SAAT`DA 80 ARACA AŞIRI HIZDAN CEZA YAZILDI

ILICA YOLUNDA 2 SAAT`DA 80 ARACA AŞIRI HIZDAN CEZA YAZILDI

ILICA YOLUNDA 2 SAAT`DA 80 ARACA AŞIRI HIZDAN CEZA YAZILDI

ILICA YOLUNDA 2 SAAT`DA 80 ARACA AŞIRI HIZDAN CEZA YAZILDI
Erzurum?daki sürat tutkunları, hem şehir içi, hem de şehirlerarası bağlantıyı sağlayan yollarda bundan böyle radar engeliyle karşılaşacak.

Erzurum?daki sürat tutkunları, hem şehir içi, hem de şehirlerarası bağlantıyı sağlayan yollarda bundan böyle radar engeliyle karşılaşacak. Erzurum Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü?ne bağlı trafik ekipleri, değişik noktalarda olmak üzere günün belirli saatlerini radarlı hız denetimlerine ayırıyor.
Erzurum?la Aziziye ilçesini birbirine bağlayan karayolu üzerinde günün değişik saatlerinde radarla hız kontrolü yapan ekipler tarafından kuralları ihlal eden sürücülere göz açtırılmıyor. Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü yetkilileri, trafik kazalarına en fazla sebebiyet veren faktörün aşırı hız olduğunu vurgulayarak, bu durumun önüne geçebilmek için hem şehir içi, hem de şehirlerarası yollarda radarlı hız kontrollerine ağırlık verdiklerini söylediler.Ilıca yolu D 260 noktasında azami 70 kilometre hız yapılabileceğini kaydeden ekipler, günün değişik saatlerinde hız denetimine çıkıldığını vurgulayarak, ?Artık her günün 2 saatini radar sistemi donatılmış araçlarımızla denetimlerde geçiriyoruz. Ilıca yolu üzerinde günün değişik saatlerinde denetim halindeyiz. Amacımız, trafik kazalarının meydana gelmesinde başlıca unsur olar aşırı hızın önüne geçebilmektir.? diye konuştular.

Denetim halinde bulundukları her bölgede ortalama 2 saat kaldıklarını ve denetim noktalarını devamlı değiştirdiklerini dile getiren yetkililer, sadece bugün içerisinde 80 araca aşırı hızdan dolayı 290 liralık cezai işlem uyguladıklarını bildirdiler.
Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü yetkilileri, radar tarafından hız yaptığı tespit edilen sürücülerin, yaptıkları hız nispetinde cezalandırıldıklarını belirterek, ?Yapılan araştırmalar, saatte 30 kilometre hızla çarpmanın araç içerisindekilerin vücuduna etkisinin birinci kattan düşmeye, 90 kilometre hızla çarpmanın ise, onuncu kattan düşmeye eş olduğunu göstermektedir. Bu nedenle sürücülerin hızdan uzak durmaları, kendi can güvenlikleri açısından olduğu kadar, yayaların can güvenliği açısından da büyük önem taşıyor.? dediler. Şehir merkezi ve şehirlerarası yollarda yapılan hız denetimlerinin devam edeceğine vurgu yapan yetkililer, sürücülerin cezai müeyyidelerle karşı karşıya kalmaları için hız yapmamaları çağrısında bulundular.




Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 20.5 ° / 8.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 22.3 ° / 10 ° Güneşli
  • Salı 21 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı