G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

İLK KEZ DAVULUN YANINDA ZURNA DA OLACAK

İLK KEZ DAVULUN YANINDA ZURNA DA OLACAK

İLK KEZ DAVULUN YANINDA ZURNA DA OLACAK

İLK KEZ DAVULUN YANINDA ZURNA DA OLACAK
ANT İÇİP DAVULLARINI GÜMLETTİREN RAMAZAN DAVULCULARI RAMAZAN`A HAZIR? ERZURUM`DA RAMAZAN`DA VATANDAŞLAR İLK KEZ DAVULUN YANISIRA ZURNAYLA SAHURA UYANDIRILACAK

Erzurum`da ant içip davullarını gümlettiren Ramazan davulcuları, 54 mahallede vatandaşları sahura uyandıracak. Davulun yanısıra bu sene ilk kez zurnada sahur vakti çalınacak.
Erzurum Büyükşehir Belediyesi`nce Ramazan ayında vatandaşları sahura uyandırmak için görev alacak olan Ramazan davulcuları belirlenmeye başlandı.

Belirli aşamalardan geçerek başarılı olan Ramazan davulcuları Erzurum Büyükşehir Belediyesi Ramazan davulcusu kartını boyunlarına takarak Ramazan`da sahur vakti davul çalabilecek. Ramazan davulcuları Ramazan`a az bir süre kala "Ramazan davulcusu ant`ını" okuyarak davullarını gümletip hazırlıklarını tamamladılar.

Ramazan ayında davul çalıp mani okayacak olan Ramazan davulcularına bu sene Erzurum`da ilk kez zurnacılarda eşlik edecek. Zurnacıların az olması nedeniyle her mahallede olmasada belirli mahallelerde zurna çalınacağını belirten belediye yetkilileri güzel bir Ramazan ayı geçmesi temennisinde bulundular.
Erzurum`da zurnacı kıtlığı yaşandığını belirten yetkililer kentte bar ekiplerine bile çalabilecek zurnacı bulmakta güçlük çekildiğini ifade ederek Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerinin bu nedenle zaman zaman kurs açtıklarını söylediler.




Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 13.1 ° / 7.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.7 ° / 4.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 11.2 ° / 4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı