G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

İMAMLAR`DAN PARTİLİLERE UYARI

İMAMLAR`DAN PARTİLİLERE UYARI

İMAMLAR`DAN PARTİLİLERE UYARI

İMAMLAR`DAN PARTİLİLERE UYARI

Türkiye Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (Diva Sen) Genel Başkan Yardımcısı Osman Temel, seçim sürecinde siyasi parti liderlerinin dini değerlere ve toplumun sevilen dini kanaat önderlerine dil uzatmamaları çağrısında bulundu.
Milletvekili seçimlerine bir aydan az bir zaman kalmasıyla birlikte bazı siyasi partilerin düzenlediği mitinglerde, açık oturumlarda ya da tartışma proğramlarında dini değerlere ya da sevilen kanaat önderlerine yönelik eleştirilerin dozu artış göstermeye başladı. 

Dinin ve dini değerlerin ve toplumun sevgi saygı duyduğu kanaat önderlerinin siyasi tartışmaların üstünde tutulması gerektiği belirtildi. Diva- Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Şube Başkanı Osman Temel, din üzerinden siyaset yapılmasına ve oy avcılığı yapılmasını karşı olduklarını kaydetti. Her seçim döneminde dini değerlere ya da dindar kesimlere yönelik iftira niteliğinde beyanat ve davranışların sergilendiğini belirten Temel,"Seçmenden oy almak için sevilen kanat önderlerine çamur atılmasın. Dine ve dindarlara yönelik yıpratıcı, yaralayıcı ve rencide edici yaklaşım, davranış ve sözlerden siyasetçilerimizin uzak durmasını bekliyoruz. Dine, dindara ya da kanaat önderlerine yönelik asılsız her söylemin ve eylemin cevabını seçmen sandıkta verecektir. Bütün dünyanın sevdiği, saydığı muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi`nin isminin, milliyetçi mukadesatçı olarak kendini niteleyen bir siyasi partinin genel başkanı tarafından bir takım çevrelere şirin görünmek adına seçim malzemesi yapılmasını ise kınıyor ve yadırgıyoruz." diye konuştu.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı