G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

İşte AK Parti´nin yeni A takımı!

İşte AK Parti´nin yeni A takımı!

18 Ağustos´ta büyük kongresini yapmaya hazırlanan AK Parti´de, MKYK ile MYK´da önemli değişiklikler bekleniyor. A Takımı olarak nitelendirilen MKYK´da genç isimlere de yer verilebileceği belirtiliyor

AK Parti, 18 Ağustos´taki büyük kongresinde partinin en üst karar organı Merkez Karar ve Yönetim Kurulu´nda (MKYK) önemli değişikliklere hazırlanıyor. Kongrede yenilenecek ?A takımı´ için kulislerde sürpriz isimler konuşuluyor.

Mevcut MKYK´da yer alan önemli isimlerden Meclis Başkanı Binali Yıldırım ile Meclis Başkanvekili Mustafa Şentop yeni görevlerinden ötürü parti yönetiminde yer alamayacaklar. Merkez Yürütme Kurulu´nda (MYK) yer alan bazı isimlerde de değişikliğe gidilebileceği belirtilirken, mevcut MKYK´da yer alan Anayasa Komisyonu Başkanı Bekir Bozdağ ve Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Jülide Sarıeroğlu´nun yeni yönetimde de yer alıp alamayacakları tartışılıyor. Aynı şekilde Milli Eğitim Komisyonu Başkanı Numan Kurtulmuş´un durumu da netlik kazanmadı.

AK Parti kaynakları, "Cumhurbaşkanı bugüne kadar ağırlıklı olarak komisyonlarda görev verdiği isimleri MKYK´da görevlendirmedi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, aynı tavrı sürdürürse bu isimler MKYK´da yer alamayabilirler, ancak özellikle Bozdağ ve Kurtulmuş´u ileride parti yönetiminde de düşünüyorsa istisna yapabilir" dediler.

Mevcut MKYK´da yer alan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu´nun yeni dönemde de yer alabilecekleri belirtiliyor. Yeni hükümet sistemi döneminde ne kabinede ne de Meclis yönetiminde görev alan eski Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli´nin de MKYK listesine konulabileceği dile getiriliyor.



Anahtar Kelimeler: İşte Parti yeni takımı
  • Perşembe 17.6 ° / 5.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli