G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

İşte Davutoğlu´nun Erzurum planı!

İşte Davutoğlu´nun Erzurum planı!

İşte Davutoğlu´nun Erzurum planı!

 

Başbakan Davutoğlu´nun oy kaybedilen illerde daha titiz davranılacağının belirtmesinin ardından şimdi gözler Erzurum´daki  aday belirleme sürecine çevrildi. Tüm Türkiye´de olduğu gibi Erzurum´da da, aday adaylık başvuruları 31 Ağustos Pazartesi günü başlayıp 3 Eylül Perşembe akşamı sona erdi. Yoğun ilginin olduğu Erzurum´da AK Parti´ye 79 aday adayı başvuru yaptı.

 Anket yapılacak

Gazetemizin edindiği bilgiye göre; AK Parti Genel Merkezi, aday belirleme sürecinde anketlere çok önem verecek. Buna göre, adaylar için kurulan komisyon gizli anketler düzenleyecek. Çıkan sonuçları raporlaştırarak genel merkeze sunacak. Ayrıca 7 Haziran öncesinde AK Parti´de aday adayların dışında başvuru listesine eklenen yeni adaylar içinden özenle seçim yapılacak. Oy kaybının önüne geçmek için halkın istediği adaylar üst sıralarda yer alacak. 6 kişilik Erzurum milletvekili listesi büyük titizlikle hazırlanırken, AK Parti´nin bir birinden sürpriz isimlerle halkın karşına çıkacağı belirliyor.

 Öncelik o isimlere verilecek

AK Parti´ye yapılan adaylık başvurularında, 7 Haziran seçimlerinde aday adayı olup da, üst komisyon sırasında elenen isimler ile 2011 seçimlerinde son anda listeye giremeyen isimlerin çoğunlukla olduğu ortaya çıktı. Parti´nin elinde son iki seçimde oluşmuş geniş bir liste var. Aynı zamanda bazı isimler daha önceki seçimlerde komisyon ve mülakat aşamalarını tamamlamış ve son anda kendilerini listede bulamamıştı. Listeler oluşturulurken önceliğin bu isimlere verileceği belirtiliyor.

 Temayül yoklaması yapmayacak

AK Parti, 7 Haziran seçimlerinden farklı olarak bu kez  sürenin kısa olması nedeniyle Temayül ve adaylarla yoklama yapmayacak. Aday başvuruların sona ermesiyle genel merkezde elemeler kurulan komisyon tarafından yapılıyor. Türkiye genelinde 6 bin civarındaki milletvekili aday adaylığı başvuru sayısını azaltmak için oluşturulan alt komisyonlar gece geç saatlere kadar mesai yapıyor. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu´nun günlük bilgilendirmelerle de takip ettiği sürecin hafta sonu tamamlanması düşünülüyor. Genel merkez, aday adaylarını telefonla arayıp randevu saatinde görüşme odasına çağırırken sistemin en önemli isimleri ise yapılan ayrıntılı değerlendirme ile sayıyı azaltmayı hedefliyor. 

 14 Eylül´e açıklanacak

Komisyon başkanları kimlerin elenip, kimlerin üst sıralara çıkacağı ile ilgili ise bilgi vermiyor. Aday adaylarına mesleklerine, partideki görevlerine, çalışmalarına ve geçmişlerine bakılarak sorular yöneltiliyor. AK Parti´nin kesinleşen listeyi 14 Eylül´e kadar YSK´ya vermesi gerekiyor. Başbakan Davutoğlu´nun da kısa sürede aday listesine son şeklini vereceği aktarıldı.



  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı