G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

İYİ PARTİ´NİN ERZURUM´DAKİ EN GÜÇLÜ SİLAHLARI CEZMİ POLAT VE ZEKAİ KAYA

İYİ PARTİ´NİN ERZURUM´DAKİ EN GÜÇLÜ SİLAHLARI CEZMİ POLAT VE ZEKAİ KAYA

İYİ PARTİ´NİN ERZURUM´DAKİ EN GÜÇLÜ SİLAHLARI CEZMİ POLAT VE ZEKAİ KAYA

 

 

İYİ Parti Kurucular kurulu listesindeki 200 kişi arasında bulunan Eski MHP Erzurum Milletvekili Cezmi Polat ve MHP Eski Erzurum İl Başkanı Zekai Kaya´nın geçtiğimiz gün İYİ Parti´den Erzurum Milletvekili Aday Adaylık başvurusunun yapmasının ardından İYİ Parti´nin 21 Mayıs´ta YSK´ya teslim edeceği Aday Listesinde hangisinin Erzurum´dan 1. sıra Milletvekili olacağı konuşulmaya başlandı.

Zekai Kaya´yı diğer Aday Adaylarından ayıran özellikler var

BİRİNCİ SIRADAN OLUR MU? 

Zekai Kaya, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener´le sıkı bağı olan bir isim. Partide görüşlerine önem verilen bir yönetici. Gerek genel merkezde gerekse il teşkilatında sözü dinlenilen bir siyasi. Erzurum´da birinci sıra adayı yapılması muhtemel en güçlü aday.

CEZMİ POLAT´LA MI YARIŞACAK?

İYİ Parti Kurucular kurulunda önemli bir isim olan Cezmi Polat´ın daha önceki Türkiye Büyük Millet Meclisi´nde Milletvekilliği görevi yapmış olması Zekai Kaya´dan biraz daha 1. Sıra Adayı olma şansını artırıyor. Fakat Cezmi Polat´ın gerek Meclis´teki tecrübesi, bilgi, birikim ve Milletvekilliği yapmış birisi olarak Ankara´dan Aday gösterilme ihtimalinin de yüksek olduğu öne sürülürken eğer Cezmi Polat´ın Erzurum Listelerinde yer alması halinde Listenin en tepesine oturmasına kesin gözüyle bakılırken Zekai Kaya´nın ise 2. sıradan Listeye gireceği yine İYİ Parti de şekillenecek gibi görülüyor.



  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false