G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

KADİL`E JET HIZINDA YANIT

KADİL`E JET HIZINDA YANIT

KADİL`E JET HIZINDA YANIT

KADİL`E JET HIZINDA YANIT UÇAKLAR İKİNCİ KEZ GECE HAVALANDI

Kuzey Irak`taki terör örgütü PKK kamplarına yönelik hava harekatının ikinci dalgası sahur saatlerinde gerçekleşti. Diyarbakır2. Taktik Hava Üs Komutanlığı`ndan saat 02. 45 sıralarında havalanan 6 adet F-16 savaş uçağı, Kandil ve Zap bölgelerine bomba yağdırdı.

Öte yandan, Türkiye-Irak sınırının sıfır noktasında güvenlik güçleriyle PKK
`lı teröristler eresında çatışma yaşandığı belirtiliyor.
 Diyarbakır 
ve Maltaya`dan kalkan Türk savaş uçakları, Kandil ve Zap`taki PKK hedeflerini bombaladı. Askeri kaynaklardan edinilen bilgilere göre jetler Kandil, Zap, Hakurk, Metina, Haftanin, Hinera ve Sideka kamplarını eş zamanlı olarak vurdu.
Türk ordusu ilk kez, ABD`nin Pakistan`daki El Kaide kamplarını bombalamada kullandığı `ağır bombardıman` malzemelerini kullanıyor. Günlerdir Diyarbakır
`daki askeri üsse bu malzemeler yığılıyordu.
Bombardımanın gece boyunca ve gündüz saatlerinde de süreceği iddia ediliyor. Bombardıman, sadece kamplara değil, gençlik örgütlemesinin yapıldığı yerleşim yerlerine de yapılıyor.
Haber kanallarına bağlanan emekli askerler ve uzmanlar, bu türden büyük bir operasyonun PKK
`ya 3-4 yıla malolacağını bu süre içinde toparlanmasının hayli zor olacağı görüşünde bulundular. Bu arada bombardımanın yaklaşık 400 km`lik bir alan boyunca yapıldığı da bildiriliyor.
PKK`NIN Kuzey Irak`ta bulunan kamplarının bombalanmasına Diyarbakır 2`inci Hava Kuvvet Komutanlığı ve Malatya Erhaç Hava Üssü`nden kalkan F-16`ların yanı sıra F-104 savaş uçaklarının da destek verdiği belirtildi.
Askeri kaynaklardan edinilen bilgilere göre, jetler Kandil, Zap, Hakurk, Metina, Haftanin, Hinera ve Sideka kamplarını eş zamanlı olarak bombaladı.
İddiaya göre, operasyonlara 30`dan fazla jet katıldı. Jetler, önce PKK
`nın en büyük kampı olan Kandil ve Zap`taki uçaksavar bataryalarını hedef aldı. Burada bulunan 17 uçaksavar bataryası bombalanarak etkisiz hale getirildi.
Operasyonda Murat Karayılan, Cemil Bayık, Duran Kalkan`ın ayrı ayrı bulunduğu belirtilen Kandil Dağı ve çevresindeki 4 ayrı kamp da hedef alındı. Burada teröristlerin barındığı ana karargahlar yoğun bombardıman altına alındı.

Terör örgütü PKK`NIN
yayın organı gibi çalışan ANF`nin Kandil`deki PKK`lılara dayandırdığı iddiasına göre Türk uçakları tarafından gerçekleştirilen bombardımanda Kandil alanında teröristler kayıp vermedi.
Bu arada Diyarbakır
ve Malatya`dan kalkan savaş uçaklarının Kandıil Dağı`nı yönelik operasyonda alınan özel izinle İran hava sahasının da kullanıldığı ileri sürüldü. İran hava sahasını kullanan uçakların özellikle Kandil Dağı`nın arka kısmından bombalama yaptığı iddia edildi.

Jetlerin, Kuzey Irak`taki kamplarını bombadığı iddiaları, henüz resmi makamlar tarafından doğrulanmadı.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli