G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Kan vermeyi seviyoruz

Kan vermeyi seviyoruz

Kan vermeyi seviyoruz

85326En çok kan toplayan Kızılay Müdürü Dr. Abdullah Üzer, "bizim sorumlu olduğumuz bölgedeki vatandaşlarımız kan verme konusunda çok duyarlı olması sayesinde Türkiye`de Birinci olduk." Doğu Anadolu Bölge Kan Merkezi Kızılay Türkiye`de Birinci oldu. En çok kan toplayan Kızılay Müdürü Dr. Abdullah Üzer, "bizim sorumlu olduğumuz bölgedeki vatandaşlarımız kan verme konusunda çok duyarlı olması sayesinde Türkiye`de Birinci olduk."
Ardahan, Kars ve Erzurum illeri ile Doğu Anadolu Kan Merkezi Kızılay, Türkiye`de 2013 yılı en çok kan toplayan bölge oldu. Konuyla İlgili konuşan DAKM Kızılay Müdürü Dr. Abdullah Üzer, " Başta Erzurum olmak üzere, sorumlu olduğumuz Ardahan ile Kars`taki vatandaşlarımız kan verme konusunda çok duyarlılar. Vatandaşımızın bu duyarlılığını Türkiye`ye birinciliğimizle duyurduk. Ayrıca bu duyarlılığımızın yanında Erzurum Üniversitelerimiz ve Ardahan, Kars Üniversite öğrencilerimizin büyük bir katkısı var." dedi.
"Ramazan Ayında Kan Vermek Sağlıklıdır"
Ramazan ayı içersinde kan vermenin sağlıklı olduğunu belirten Müdür Üzer, "Bizim vatandaşımızın yanlış bir bilgisi var. Ramazan ayı içersinde kan vermek tehlikelidir. Bu yanlışlığın düzeltilmezi gerekli. Günlük 17 saat oruç tutuyoruz. İftarda dengesizleşen vücuda bir anda yükleniyoruz. Bu yüklenme sonucunda kan değerlerinde anormal bir artış oluyor. İftardan 1-2 saat sonra kan vererek kan değerlerimizdeki ani yükselişi dengelemiş oluruz. Kalp krizi, şeker, tansiyon hastalıkları gibi birçok tehlikeli hastalıklardan kan vererek korunabiliriz." diye konuştu.
Büyük Projeler, Daha Sağlıklı Günler
Kan toplama yolunda yeni projeler olduğuna değine Üzer, "Üniversite öğrencilerin gitmesinden dolayı kan bağışlarında büyük azalmalar oluyor. Bu durumun önüne geçmek için her yıl yaptığımız projelerin yanı sıra yeni projelere de başlıyoruz. Bölgemizin sınırları içindeki her yere ulaşmak için `Kan Toplama Tırı` sistemine geçiriyoruz. Meydanlarda, mahalle aralarında kurulan çadırlarımız yada ilçelere gider kan toplama araçlarımızın yanı sıra Kan Toplama Tırı`da ulaşamadığımız icra yerlere de gidebilecek."olduğunu söyledi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 11.2 ° / 4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 8.1 ° / 2.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 9.5 ° / 2.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu