G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Kanser Taramalarıyla Hastalığa Farkındalık Artırılmaya Çalışılıyor

Kanser Taramalarıyla Hastalığa Farkındalık Artırılmaya Çalışılıyor

Ulusal Kanser Haftası

Erzurum Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof.Dr. Fazlı Erdoğan, Halk Sağlığı Müdürlüğü`nün yaptığı kanser taramalarıyla hastalığa farkındalığı artırmayı amaçladıklarını söyledi.

 Erzurum Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof.Dr. Fazlı Erdoğan, Halk Sağlığı Müdürlüğü`nün yaptığı kanser taramalarıyla hastalığa farkındalığı artırmayı amaçladıklarını söyledi. 

 

Ulusal Kanser Haftası dolayısıyla Erzurum Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği ve Ege Patoloji Derneği tarafından Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde `meme kanserine yaklaşım, tanı zorlukları ve biolojik belirleyicilerdeki yeni gelişmeler` kursu düzenlendi. Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Fazlı Erdoğan, Türkiye`deki kanser oranlarının kadın ve erkeklere göre dağılımlarının halk sağlığı müdürlükleri tarafından yapılan kanser taramalarında belirlendiğini bildirdi. Halk sağlığı müdürlüklerinin kanser taramalarındaki asıl amacın kansere karşı farkındalığın artırılması olduğunu vurgulayan Prof.Dr. Fazlı Erdoğan, insanlarda en sık görülen kanser türleri ve koruma yönetemlerine ilişkin çalışmalar yapıldığını söyledi. Halk Sağlığı İl Müdürlüğü tarafından kadın ve erkeklerde en fazla görülen kanser türlerine yönelik tarama yapıldığına dikkati çeken Prof.Dr. Erdoğandoğru bilgilendirme sonucunda geçtiğimiz yıl Erzurum`da 5 bin kadar kişiye kanser taraması yapıldığını belirtti. Prof.Dr. Erdoğan şunları söyledi:

"Kadınlarda meme, rahim, erkeklerde ise ince ya da kalın bağırsak kanserlerine yönelik taramalar yapılıyor. Tahmin ettiğimizden daha fazla vatandaş taramalara katıldı. Çünkü bu konuda bir takım çekincelerden bahsediliyordu. Ama insanlarımıza yeterince ve doğru bilgiler aktarılırsa, bu tür taramalara kolayca yanaşabiliyor. Yoksa takdir edebilrisiniz ki kadın için meme, rahim onun en mahrem yerleri. Ama buna rağmen doğru bilgilendirme yapılıp doğru araçlarla onlara yaklaşıldığında binlerle ifade edilen kanser taraması yapılıyor. Taramalar sayesinden kanserli hastaları tespit ettik." 

Ege Pataoloji Derneği Başkanı Prof.Dr. Meral Koyuncuoğlu, yeni uzman ve asistan doktorlara pataloji raporunun nasıl yazıldığını, tanıda nelerden yaralandıklarını, tedaviye yön vermek için moleküler tekniklerden hangilerinin kullanldığını anlattıklarını söyledi. Prof.Dr. Koyuncuoğlu "Meme kanserine dikkat çekmek için hafta boyunca yakamıza pembe kurdele takacağız" dedi. 



Bakan Akdağ´dan Personel müjdesi.

Sağlık Bakanlığı 20 bin´e yakın sağlık personeli alımı yapacak.

OHAL kararnamesiyle kapatılan sağlık kuruluşları

Olağanüstü Hal kapsamında alınan önleme ilişkin kanun hükmünde kararnameyle 35 sağlık kuruluşu kapatıldı.

Bakan Mehmet Müezzinoğlu Tarih verdi

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, taşeron işçilerin kadroya alınması ile ilgili tasarının bir ay içerisinde Meclis´e geleceğini söyledi.

112 Acil Komuta Merkezi´ne çevre düzenlemesi

Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü´ne bağlı 112 Acil Komuta Merkezi´ne çevre düzenlemesi ve yeşillendirme çalışmaları yapıldı.

20´ye yakın felç hastası kurtarıldı..

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji ve Kardiyoloji Ana Bilim dalları tarafından Erzurum´da yeni uygulanmaya başlattı..

  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli