G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Karayolları 12. Bölge Müdürlüğünde Neler Oluyor?

Karayolları 12. Bölge Müdürlüğünde Neler Oluyor?

Karayolları 12. Bölge Müdürlüğünde Neler Oluyor?

Daha öncede Gazeteci Cem Atmaca ve Ender Yüncü'nün hazırlayıp sundukları  Haftaya Bakış” isimli Proğrama defalarce konu olan Karayolları 12. Bölge Müdür Yardımcısı Süleyman Turan hakkında çıkan iddiaların başında Kurum İçerisindeki birinci ikinci ve üçüncü dereceden yakınlarının istihdam edilmesi olmuştu.

Şimdi ise elimize ulaşan bir Posta'daki İddialar adeta Kanımızı dondurdu. Umarız bu İddialar sadece İddia olarak tarihe geçer. Yoksa tarih bunları affetmez.

Bu İddiaları alt alta sıralamadan önce Karayolları 12. Bölge Müdür Yardımcısı Sayın Süleyman Turan'ın bir an evvel bu iddialara açıklık getirmesinin şehrimizdeki dedikodulara son vermesinin ivedilik arz ettiğini söylemek isteriz. Yine Gazetecilik mesleği etiğine göre Süleyman Turan tarafından yapılacak her türlü açıklamayı harfiyyen ve noktasına virgülüne dokunmadan yayınlamayı da söz verir ve bu hakkının tarafımızca korunduğunu beyan ederiz.

 

KARAYOLLARI MI? SÜLEYMAN TURAN'IN

HANEDANLIĞI MI?

Süleyman Turan'ın birinci dereceden oğlu, kızı ve eniştesi birinci derece yakını olarak Karayolları 12. Bölge Müdürlüğünde çalışmaktadır. Bunlar birinci derece yakınları olarak kaçınılmaksızın ortadadır. Peki İkinci ve üçüncü derece kaç yakını Karayolları 12. Bölge Müdürlüğünde İstihdam edilmektedir?

Bu soruların cevaplarını biz araştırdık. Süleyman Turan'ın ikinci ve üçüncü derece bir çok yakının Karayolları 12. Bölge Müdürlüğünde istihdam edildiği herkes tarafından bilinmektedir. Ama Bu cevabın asıl muhatabı olan Karayolları 12. Bölge Müdür yardımcısı Süleyman Turan'ın vermesini tüm kamuoyu beklemektedir. Özellikle Pasinler Nüfusuna bağlı olan bu kişilerin Karayolları 12. Bölge Müdürlüğünde nasıl istihdam edildiği Merak konusu olmuştur.

LOJMAN MI? AİLE APARTMANI MI?

Süleyman Turan'ın ikamet ettiği Karayolları 12. Bölge Müdürlüğüne ait Lojmanlarda Aynı Apartmanda adeta Aile Apartmanı gibi Baba, Oğul ve Kız'ın oturduğu söylentiler arasında, Yine Karayolları 12. Bölge Müdürlüğüne tayini çıkan kişilerin Lojman arayışı içerisinde karşılaştıkları tablodan duydukları rahatsızlık Bölge Müdürlük binasında çan çalmaktadır. Süleyman Turan Lojmanları adeta aile apartmanı olarak kullanmaktadır diyen vatandaşlar, Bu gidişe birilerinin artık bir son vermesi gerektiğini savundular.

SÜLEYMAN TURAN GİDERSE, PARALEL YAPININ ALTERNATİF KADROSU HAZIR MI?

Elimize ulaşan iddiaya göre; Ülkemizin geçirmiş olduğu bu dar boğazda, Paralel yapının Ülkemize ve Hükümetimize verdiği zararların başında gelen isimlerin arasında Süleyman Turan ve ekibin olduğu iddia edilmektedir.

İddiaya göre; Karayolları 12. Bölge Müdürlüğünde yapılan ihalelerde ve alınan mallarda hep cemaat bağlantısı olmuştur deniliyor.

Yine daha derinlere indiğimizde paralel yapının Karayolları'nda nasıl yapılanarak çalıştığını göreceğimizi iddia eden mektupta şunlar söyleniyor.

Antalya'ya giden Eski Bölge Müdürü Şenol Altınok, Müdür Yardımcısı Süleyman Turan, İdari İşlerden Sorumlu Müdür Ahmet Şahin, Eski Makina İkmal Başmühendisi Hasan Tahsin Ay, Şuan yerine bıraktığı ve yılı bile tutmaz iken mevzuata uygunluğu olmadığı halde sırf kendi adamları olduğu için Eski Bölge Müdürü Şenol Alınok ve Yardımcısı Süleyman Turan'ın gayretleri ile usulsüz olarak atanan şuanki Makine İkmal Başmühendisi Hakan Yenilmez (CEMAATİN ABİ KONUMUNDAKİ KİŞİ OLARAK BİLİNİYOR), Muhasebe İşleri Müdürü Yaşar Karakaş, Trafik Başmühendisi Yusuf Erbay (BU KİŞİ CEMAATİN ŞEHRİMİZDEKİ MÜTEAHHİT VE MÜHENDİSLERİNİN SORUMLUSU VE ABİSİ OLARAK BİLİNEN KİŞİ, Süleyman Turan Giderse Yerine Oturtulacak kişi olarakta bilinmektedir.) Bu ekip paralel yapının Karayollarındaki kurdukları mekanizmasıdır. diye iddia ediliyor.

Yine İddialara göre bu kişiler giderse yerine gelecek kadro da şimdiden hazır tutulmaktadır deniliyor.

İddialara göre Karayolları 12. Bölge Müdürlüğünde olası bir değişikliğin şeması şöyle oluşturuluyormuş,

-Cemaatin Şehrimizdeki Müteahhit ve Mühendislerinin sorumlusu ve abisi olarak bilinen Trafik Başmühendisi Yusuf Erbay'ın Süleyman Turan'ın Yerine Müdür Yardımcısı olarak geçmesi planlanıyor.

-Cemaatte Abi konumunda olan Makine İkmal Başmühendisi Hakan Yenilmez ise Trafik Başmühendisi Yusuf Erbay'ın Yerine Trafik Başmühendisi olarak gelmesi planlanıyor.

- Makine İkmal Başmühendisi Hakan Yenilmez'in yerine ise Süleyman Turan'ın oğlu M. Yaşar Turan'ın gelmesi planlanıyor.

Yani İddialara göre Karayolları 12. Bölge Müdür yardımcısı Süleyman Turan'ın görevden alınması yada gitmesi halinde alt şimdiden dolduruluyor. Amaç ise zincirin kopmadan çarkın dönmesini devam ettirmek diye iddia ediliyor.

CEMAATE BAĞLI MÜTEAHHİTLER BÖYLE Mİ KORUNUYOR?

Karayolları 12. Bölge Müdürlüğünde kurulmuş çarkın işlemesinde Mekanizmanın temeli olarak bilinen Süleyman Turan'ın  geniş çaplı bir araştırma içerisine alındığında, Parça alımından, İhale verilmesine kadar tüm işlerin kendileriyle anlaşmalı ve cemaate bağlı müteahhitleri tercih ettiklerini göreceksiniz.” Yine kendilerine ve cemaatlerine yakın olan bu müteahhitlerin aldıkları işlerdeki ödemelerin düzenli yapılmasının aksamaması için Muhasebe İşleri Müdürü Yaşar Karakaş'ın da Süleyman Turan'ın sözünden çıkmadığını gözler önüne serecek bir çok işle karşılaşacaksınızdır.

İşte bir örnek; Bu iddialardan yola çıkarak biraz araştırır ve derine inerseniz, ihalelerin bu insanlar tarafından nasıl yönlendirildiğini görürsünüz. Özellikle Karayolları 12. Bölge Müdürlüğünün Giriş kapısına bir bakın. İstediğiniz Bilir kişiyi ve Exper'i getirin ve hesaplattırın. Bu yapılan iş 750 Bin TL eder mi? Duvarları Hakan Yenilmez boyattı ve 3 Yıldır tepkilerden dolayı yarım duruyor. Hemde parasının tamamının ödenmesine rağmen, 


İddialar dur durak bilmiyor: Etinden, yağına, suyundan, yedek parçasına, servis ihalelerinden, Trafik İhalelerine, Asfalttan, köprüsüne hepsi Cemaatin parasal akışını oraya koyuyor.

Şimdi gözler bu iddiaların gerçek muhatabı Karayolları 12. Bölge Müdür Yardımcısı Süleyman Turan'a çevrildi. Süleyman Turan ve ekibi hakkında elimize ulaşan bir çok mektup, e-mail ve posta var. İlerleyen günlerde bunlarıda siz değerli okurlarımızla paylaşacağız.





Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 22.3 ° / 10 ° Güneşli
  • Salı 21 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 17.2 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı