G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

KASIMPAŞA CAMİİ ÇEVRESİ HARAP

KASIMPAŞA CAMİİ ÇEVRESİ HARAP

KASIMPAŞA CAMİİ ÇEVRESİ HARAP

İhsan KUMRU
2013'te Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restorasyonu gerçekleştirilen ve Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak tarafından ibadete açılan Kasımpaşa Camii'nin çevre düzenlemesi bugün hala yapılmış değil. Vatandaşlar biran evvel çevre düzenlemesi yapılmasını istiyor.

2013 yılının Aralık aynıda Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restorasyonu gerçekleştirilen Kasımpaşa Camisinin çevre durumu içler acısı. İbadete açıldıktan sonra herhangi bir çevre düzenlemesi yapılmadığını dile getiren vatandaşlar, çevre düzenlemesi istiyor.

Vatandaşlar, Bir yıl önce Kasımpaşa camisinin içi baştan aşağı onarılarak Vali Ahmet Altıparmak tarafından hizmete açıldı. Açıldığı tarihten bugüne kadar cami çevresinden bir düzenleme yapılmadı.  Biz vatandaşlar olarak bu konuyu yetkililerle görüşmemize rağmen  hiçbir sonuç alamadık. Buraya gelen yetkililerden her ne kadar çözüm istediysek de olumlu bir cevap alamadık. Cami çevresinin düzeninin Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığına ait olduğu söylendi. Büyükşehir Belediye Başkanımızdan çevre düzenlemesi istiyoruz. Kaldırımlarının biran evvel yapılmasını talep ediyoruz.   Yağmur yağdığı zaman bu yer çamur oluyor. Böyle olunca görüntü açısından iyi olmuyor. Bu zaman diliminde Camii'nin özellikle bahçe kısmının da elden geçmesi şarttır.  Zira bakımsız bir görüntü arz etmektedir. İnsan olanın dünyada olmalı bir eseri, eseri olmayanın yerinde yeller eser kelimesinden de anlaşılacağı üzere, insanlar yaptıkları eserlerle anılır.  Büyükşehir Belediye Başkanımızdan ricamız camimizin eksikliklerinin giderilmesini bakımlarını yapmasını istiyoruz.” diye konuştular. 






Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 20.5 ° / 8.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı