G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

KASKET TAKMAKLA HALKÇILIK OLMAZ

KASKET TAKMAKLA HALKÇILIK OLMAZ

KASKET TAKMAKLA HALKÇILIK OLMAZ

 

KASKET TAKMAKLA HALKÇILIK OLMAZ

 

CHP`nin tam gün çalışmaya ilişkin kanunu Anayasa Mahkemesi`ne götürmesini değerlendiren Akdağ, "Bu ve benzeri davranışları, ana muhalefet partisinin sosyal demokratlığının sadece adında kaldığını göstermektedir. Halkçılığının da sadece adında kaldığını göstermektedir. Çok net konuşuyorum, kasket takmakla falan halkçılık olmaz. Yahut da `siperde ayakta duracağım` demekle halka bir hizmet edemezsiniz. Bunlar popülist yaklaşımlardır" diye konuştu. 

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Danıştay`ın iptali için Anayasa Mahkemesi`ne gönderdiği ve kahvehanelerde sigara içme yasağıyla ilgili dosya hakkında, "İnsan sağlığı ince mütaalalara kurban edilemez" dedi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Sağlıkta Tam Gün Yasası" ve Anayasa Mahkemesi`nin esastan görüşme kararı aldığı, sigara yasağı hakkında açıklamalarda bulundu. İnsan sağlığının Anayasa Mahkemesi tarafından göz ardı edileceğine inanmadığını söyleyen Bakan Akdağ, kahvehanelerde sigara yasağının kaldırılmasına bilim adamlarının da tepki gösterdiğini belirtti. Akdağ, "Bu konuyla ilgili bilim adamlarıyla birlikte işi yürüttüğümüz Tütün Ulusal Komisyonu`nun çok ciddi tepkileri var. Onlar da bizzat Anayasa Mahkemesi`ne görüşlerini iletecek, biz de ileteceğiz." diye konuştu. İnsan sağlığının ince mütalaalara kurban edilemeyeceğini vurgulayan Akdağ, "Kapalı alanlarda sigara kullanımının kısıtlanmasıyla alakalı olarak, 150`nin üstünde ülkeyle birlikte uluslararası anlaşmalara imza atmışız. İnsan sağlığının söz konusu olduğu yerde böyle yoruma dayalı mütalaalarla hareket edilmeyeceğine inanıyorum. Vatandaş lehine karar vereceğine inanıyorum." şeklinde konuştu.

Sağlıkta Tam Gün Yasası`nın Anayasa Mahkemesi`ne götürülmesini anamuhalefet partisi CHP`nin klasik bir politikası olarak değerlendiren Sağlık Bakanı Akdağ, şöyle devam etti: "Bu konunun yakın zamanda görüşüleceğini tahmin ediyorum. Anayasa Mahkemesi`ne biz de Sağlık Bakanlığı olarak müracaatta bulunduk. Gerekli bilgileri vermek, bilgilendirmek üzere. Ümit ediyorum ki Tam Gün Kanunu bütünlüğüne bir halel gelmez. Bu, vatandaşımız için son derece önemli bir kanundur. Üniversitelerde `hoca farkı, hoca parası` denen işi ortadan kaldırmak için, muayenelere vatandaşın yönlendirilmesini önlemek için bu yasayı getirdik. Ümit ediyorum ki; vatandaşın zararına olacak bir karar ortaya çıkmayacaktır.``

 

8 AİLE HEKİMLİĞİ DAHA

Bakan Akdağ, Erzurum il ve ilçelerinde 72 olan aile hekimi merkezi sayısına önümüzdeki günlerde 8 tane daha ekleneceğini ifade etti. Aile hekimliği merkezlerinde toplam 230 hekimin görev yaptığına vurgu yapan Bakan Akdağ, bu sayıya ortalama 30 hekim atamasının daha yapılmasının planlandığını kaydetti. Bakanı Akdağ, ayrıca Erzurum`a 386 tane ebe, hemşire, sağlık teknisyeni, acil tıp teknisyeni ataması yaptıklarını dile getirdi. Erzurum il merkezi ve ilçelerine ise aralarında genel cerrah, diş hekimi olmak üzere toplam 36 tane uzman hekim ataması yaptıklarına da dikkat çeken Bakan Akdağ, bu hekimlerin yarısının ilçelerde hizmet vereceğine işaret etti. Akdağ, Erzurum`u sağlık yatırımları alanında güçlendirdiklerine değinerek, "Erzurum`a sağlık yatırımları yapmaya ve yeni elemanlar göndermeye devam ediyoruz.

 

 

 



Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 22.3 ° / 10 ° Güneşli
  • Salı 21 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 17.2 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı