G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Kılıçdaroğlu`na CHP anketinde büyük şok!

Kılıçdaroğlu`na CHP anketinde büyük şok!

CHP'nin yaptırdığı ankete göre; Kılıçdaroğlu'nun seçim vaatlerine her 100 kişiden 75`i inanmıyor.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim vaatlerinin seçmen üzerindeki etkisini ölçmek için partisinin yaptırdığı anketin sonuçlarını, Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk köşesinden yayınladı.

CHP Ge­nel Baş­ka­nı Ke­mal Kı­lıç­da­roğ­lu­'nun mi­ting mey­dan­la­rın­da açık­la­dı­ğı, seçim bil­dir­ge­sin­de yer alan pro­je­le­ri­nin et­ki­le­yi­ci ol­ma ora­nı­” ve bun­la­rın gerçek­leş­ti­ri­le­ce­ği­ne da­ir inan­ç” araştırmasına göre;

VAATLERE HER 100 KİŞİDEN 75`İ İNANMIYOR

1- As­ga­ri üc­re­tin 1.500 li­ra ol­ma­sı ve ver­gi­den mu­af tu­tul­ma­sı­nın et­ki­le­yi­ci ol­ma ora­nı yüz­de 47`ye yak­la­şır­ken, CHP ik­ti­da­rın­da bu­nun ger­çek­leş­ti­ri­le­ce­ği­ne ise 100 ki­şi­den 25`i ina­nı­yor.

HİÇBİR VAADE İNANÇ YÜZDE 30`U GEÇMİYOR

2- Yok­sul ai­le­le­re ay­da 720 li­ra ha­ne ge­li­ri sağ­la­na­ca­ğı va­adi­nin et­ki­le­yi­ci ol­ma ora­nı yüz­de 47, ger­çek­le­şe­ce­ği­ne da­ir inanç ise yüz­de 25 ol­du.

3- Emek­li­le­re di­ni bay­ram­lar­da top­lam iki ma­aş tu­ta­rın­da ik­ra­mi­ye ve­re­ce­ği­ne iliş­kin söz­le­rin seç­men üze­rin­de­ki et­ki­si yüz­de 50,3`ü bu­lur­ken, iki ma­aş ik­ra­mi­ye ve­ri­le­ce­ği­ne da­ir inanç da yüz­de 30 ci­va­rın­da ger­çek­leş­ti.

4- Çift­çi­ye ma­zo­tun 1,5 li­ra­dan ve­ril­me­si seç­me­nin yüz­de 49`u­nu et­ki­le­di. Ma­zo­tun 1,5 li­ra­ya in­di­ri­le­ce­ği­ne da­ir inanç ise yüz­de 25 ol­du.

5- Ka­mu­da ta­şe­ron ola­rak ça­lı­şan iş­çi­le­rin kad­ro­ya ge­çi­ril­me­siy­le il­gi­li söz, CHP'nin di­ğer pro­je­le­ri ara­sın­da en et­ki­li olan­la­rın ba­şın­da gel­di. Bu pro­je­nin et­ki­le­yi­ci ol­ma ora­nı yüz­de 55,4 ola­rak gö­rü­lür­ken, ger­çek­le­şe­ce­ği­ne da­ir inanç da yüz­de 29`la di­ğer pro­je­le­re gö­re inanç­ta bir nu­ma­ra ol­du.haber10



  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false