G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

KIŞ MEVSİMİNDE ASILSIZ İHBARDA BULUNANLAR YANACAK

KIŞ MEVSİMİNDE ASILSIZ İHBARDA BULUNANLAR YANACAK

KIŞ MEVSİMİNDE ASILSIZ İHBARDA BULUNANLAR YANACAK

KIŞ MEVSİMİNDE ASILSIZ İHBARDA BULUNANLAR YANACAK 

Erzurum`da kış aylarında asılsız hasta ihbarları yaparak kar üstü araç görevlileri ile sağlık ekiplerinin köylere gitmesine sebep olan kişiler hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulacak.

Asılsız ihbarda bulunarakası için ve hafif rahatsızlığı bulunan kişilerinde kendisini acil hasta olarak gösterip bulunduğu yere paletli kar üstü ambulansı çağırmasına da geçmiş yıllarda sıkça rastlanılıyor. Vali Sebahattin Öztürk ise  `kış mevsiminde alınacak genel tedbirler` adı altında bir genelge yayınlayarak asılsız ihbarlar konusunda vatandaşları uyardı. 

Vali Öztürk imzalı yayınlanan genelgede şu ifadelere yer verildi;
Kış aylarında asılsız hasta ihbarı halinde İl Kriz merkezi ve İlçe Kriz Merkezlerince asılsız ihbarı yapanlar hakkında Cumhuriyet Başsavcılıklarına Cumhuriyet Başsavcılıklarına suç duyurusunda bulunulacak ve 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu`nun 32. maddesine göre yasal işlem yapılacaktır. Bu konu ihbarı yapan vatandaşlara özellikle bildirilerek uyarılacaktır. Hasta ihbarlarının asılsız olması durumunda olay mahalline giden kar üstü araç görevlileri ile sağlık ekipleri tutanak tutarak birer suretini il ve o ilçenin kriz merkezlerine verecektir."
Sağlık İl Müdürü Serhat Vançelik ise vatandaşları asılsız ihbar yapmamaları konusunda uyararak, ? Kar üstü araçlar hasta kurtarmaya giderken büyük zorluklar çekiyorlar. Özellikle tipinin yoğun olduğu günlerde kaza ve donma tehlikesi gibi istenmeyen olaylarla da karşılaştıkları oluyor. Bizim görevimiz şartlar ne olursa olsun hasmızı bulunduğu yerden alıp şehir merkezindeki hastanelere yetiştirmek. Ancak asılsız ihbarlar hem bizi hem de personelimizi zor dumuda bırakıyor. Vatandaşlarımız bu konuda daha da duyarlı olmalı?diye konuştu.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 7.6 ° / 0.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 12.3 ° / -0.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 12.3 ° / -0.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı