G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

`KİTAPLAR ELDEN ELE` KAMPANYASI BAŞLATTILAR

`KİTAPLAR ELDEN ELE` KAMPANYASI BAŞLATTILAR

`KİTAPLAR ELDEN ELE` KAMPANYASI BAŞLATTILAR

`KİTAPLAR ELDEN ELE` KAMPANYASI BAŞLATTILAR 

Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Sinema ve Televizyon bölümü öğretim görevlisi Jale Alcan ve öğrencileri 

yeni bir kampanyaya imza atıyor.

2008 yılından Fakülteler yarışıyor programının yapımcılığını üstlenen, bu yıl da ?Bir Bulut Vardı Yaylada? belgeseline imza atan Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Sinema ve Televizyon bölümü öğretim görevlisi jale Alcan, bu defa da kitap kampanyasına başladı. Okuma alışkanlığı geliştirmek. İyi bir okuma kültürüne sahip olmak için çözüm yollarını ortaya koymak ve okumayı engelleyici sebepleri ortadan kaldırılmasına yardımcı olmak. Herkesi okumaya teşvik etmek ve velileri de bu sürece dâhil ederek ?iletişimi hızlandır? sloganı ile okuma kültürünü yayarak kitabı sevdirmeyi amaçlayan ?kitaplar elden ele? kampanyası, 
Kitabın sadece okullarda kütüphanelerde kapalı mekânlarda okunur halinden çıkarılarak geniş halk kitlelerine ulaşmayı hedefliyor. 
İnsanların okuma alışkanlıklarını arttırmayı hedeflediklerini söyleyerek projenin hedefinden ve amacından bahseden Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Sinema ve Televizyon bölümü öğretim görevlisi Jale Alcan şöyle devam etti;  ?İnsanların okuma alışkanlıklarının gelişmesi için alt yapının kurulmasını sağlayarak, özgür olmak, iyiliğe, doğruluğa, güzele, gerçeğe ulaşmak, hayat kurallarını öğrenmek, bilimin bize sunduğu en geniş sınırlar arasında gezinmek, uygar bir topluma kavuşmak, kimsenin yardımı olmadan kendi ayaklarımız üzerinde insanca yaşayabilmek, çağa ayak uydurmak, kendi kimliğimizi tanımak, dilimizi ve zamanımızı en doğru şekilde kullanabilmek, gelecekte meslek sahibi olmak, başarı ve tecrübe elde etmek, yaşamak için bu kampanyayı düzenliyoruz.? Kitaplar elden ele kampanyası ekibi, Soner Zorluoğlu, Şükrü Taş, Melek Öztürk, Metin Özyakışır, Yaşar Bayoğlu, Hilal Kapıcı, Ayben Gürbostan, Fatma Turhan, tek bir düşünce etrafında birleştiklerini tek amaçlarının okuma alışkanlığı kazandırmak olduğunu belirttiler.  

YOĞUN TEMPODA ÇALIŞIYORLAR

Kampanyaya destek veren İletişim Fakültesi dekanlığı, diğer fakültelerle ve öğrenci grupları de işbirliğine geçerek projenin daha kapsamlı hale gelmesi için yoğun bir şekilde çalışıyor. Kampanyanın teknik komitesi şu isimlerden oluşuyor; Doç. Dr. Mehmet Aktan Köksal Gündoğdu, Serhat Günay (Erzurum), Yrd. Doç. Dr. Hakan Temiztürk (Erzurum), Yrd. Doç. Dr. Kadir Atik (Erzurum), Prof. Dr. Alparslan Ceylan (Güneş Vakfı), Yrd.Doç. Dr. Nesrin Feyzioğlu, Murat Keskinler (Erzurum) Türk Eğitim Sen, Yrd. Doç. Dr. Abdülhak Halim Ulaş (Erzurum) Özlem Yoldaş (Çanakkale), Özgür Kani (Erzurum), Cüneyt Korkut (Erzurum), Nigari Erdem (İstanbul), Galip Eraydın (İstanbul), Doç. Dr. Ömer Uçar (Erzurum), Nursel Aldabak (İstanbul), Eğitim Bir Sen, Muammer Toraman (Erzurum) Kampanyanın bütçesine destek verenler ise şöyle: ?Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi, Erzurum Valiliği, Kaymakamlıklar, Özel İdarelerin destekleri, ETSO, Milli eğitim müdürlüğünün destekleri, Hayırsever eğitim gönüllüleri, Belediyelerin destekleri, dernek, vakıf, oda, birlik, sendikaların, dershanelerin, sosyal yardımlaşma fonu kaynakları, İş adamlarının destekleri, Kitap satış yerlerinin destekleri, Eğitim sendikalarının destekleri, Yayınevlerinin destekleri.?   



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false