G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Koalisyon mesaisinde son durum

Koalisyon mesaisinde son durum

Başkent, gelecek hafta başlayacak görüşmeler öncesi "non-stop" koalisyon mesaisine odaklandı.

Başkent, milletvekillerinin yemin töreninin ardından "non-stop koalisyon mesaisi"ne odaklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın, AK Parti Genel Başkanı Başbakan Ahmet Davutoğlu´na görev vermesiyle başlayacak "resmi koalisyon görüşmeleri" öncesinde siyasi partiler, seçenekleri masaya yatırıyor. CHP tarafından dillendirilen "CHP-MHP-HDP koalisyonu" ve "CHP´li azınlık hükümeti" formüllerinin devre dışı kalması, koalisyona giden tüm yolların AK Parti´den geçeceğini ortaya koydu.

TURLAR AK PARTİ İLE BAŞLIYOR

Muhalefet liderlerinin söylemlerindeki hissedilir yumuşama da, "uzlaşma" ihtimalini artırdı. AK Parti´de Davutoğlu, vekillerin ardından MYK ve MKYK üyeleriyle de buluşarak, 81 ilin anketleri masaya yatırdı. AK Parti tabanı MHP ile koalisyon istiyor.

AK PARTİ´DE İBRE MHP´DE

Seçimlerden sonra partisinin yetkili organlarıyla istişarede bulunan Başbakan Davutoğlu dün de AK Parti Genel Merkez´inde üç grup halinde 149 milletvekiliyle görüştü. Özellikle İç Anadolu ve Akdeniz´den seçilen vekillerin ilk tercihi "AK Parti+MHP" oldu. Doğu vekilleri çözüm süreci hassasiyetiyle "AK Parti + CHP" seçeneğini dile getirdi.

CHP YÜZÜNÜ AK PARTİ´YE ÇEVİRDİ

Parti Meclisi´nden koalisyon görüşmeleri konusunda yetki alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "CHP+MHP+HDP´li koalisyon" ve "CHP´nin azınlık hükümeti" seçeneklerinin devre dışı kalmasıyla yönünü AK Parti´ye çevirdi. Kılıçdaroğlu, dün partisinin MYK´sını toplayarak kurmaylarıyla tabloyu değerlendirdi. Erken seçim istemeyen CHP´nin ortaya koyduğu 14 ilkeden makul olanlara AK Parti´nin "Olabilir" demesiyle, uzlaşma sağlanabilir.

MHP TABANI AK PARTİ DİYOR

HDP´nin içinde olacağı tüm formüllere kapıyı kapatan ve karşılıklı açıklamalarla CHP´yle restleşen MHP´de de ibre, AK Parti ile kurulacak bir koalisyonu işaret ediyor. Resmi bir açıklama yapılmasa da, sürekli "Önce ülkem ve milletim, sonra partim" diyen Devlet Bahçeli´nin, kurmaylarına Davutoğlu ile görüşeceği mesajını vermesi önemli görülüyor.

HDP´DE KANDİL SENDROMU

Emanet oylarla parlamentoya giren HDP, bu oyları kaybetme endişesi ile erken seçime karşı çıkıyor. Tabloya göre HDP´nin önündeki seçenek, AK Parti´li bir koalisyon" kurulması. Ancak HDP tercihlerde 3. parti konumunda. (Akşam) 



İL BAŞKANLARI

ERZURUMDA İL BAŞKANLARI NE İŞ YAPARLAR?

Milletvekili İbrahim Aydemir´den Yatırım çağrısı

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ?Erzurum için Cazibe Merkezi fırsatını nimete çevirmek zamanıdır´ dedi.

Meral Akşener yeni Parti mi kuruyor ?

Meral Akşener´in yeni parti kuracağı iddiası kulisleri hareketlendirdi. Akşener´e yakın kaynaklar ise iddiaları yalanladı.

Meral Akşener Yeni Parti´mi kuruyor ?

İhraç kararının iptali için mahkeme yolunu tutan Meral Akşener´in bundan sonra ne yapacağı merakla beklenirken, yeni parti kurma girişimi için harekete geçtiği konuşuluyor.

AK Parti´den 2019´daki 3 seçim için öneri

AK Parti, 2019´da yapılması planlanan seçimlerin yeniden takvimlendirilmesini istiyor, CHP ve MHP de bu teklife sıcak bakıyor.

Bahçeli:15 Temmuz dirilişi yeni bir Çanakkale ruhudur.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bahçeli´ye duyulan Güven arttı.

15 Temmuz Darbe girişiminin ardından yapılan Ankette MHP Lideri Devlet Bahçeli´ye yönelik kanaatler olumlu yönde değişim gösterdi.

Ak Parti içerisindeki FETÖ´cüler

FETÖ´nün kullandığı ve MİT tarafında deşifre edilen "EAGLE ve BYLOCK" isimli kriptolu mesajlaşma uygulamasında Ak Partiden kimler var? İşte okuduğunuzda şok olacağınız o Ak Partililer ve bazı bürokrat FETÖ´cüler

Milletvekili Aydemir´den Sekmen´e ziyaret

Aydemir: ?Sekmen, Dadaş vizyonunun gurur vurgusudur´

Başbakan Binali Yıldırım Kılıçdaroğlu´nun tweetini hesabından paylaştı

Başbakan Yıldırım, 7 Ağustos´ta İstanbul Yenikapı´da gerçekleştirilecek mitinge katılacağını Twitter hesabından duyuran CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu´nun tweetini, kendi sosyal medya hesabından paylaştı.

Aydemir Uzunderelilerle buluştu

Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, dün de Uzunderelilerle milli iradeye sahip çıkma mitingine katıldı.

Anahtar Kelimeler: Koalisyon mesaisinde durum
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli