G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

KOÇAK DÖNEMİ BİTİYOR!

KOÇAK DÖNEMİ BİTİYOR!

KOÇAK DÖNEMİ BİTİYOR!

 

 

Atatürk Üniversitesi Rektörü Hikmet Koçak´ın 2. dönemini tamamlamasına 4 ay kala yönetimi elden bırakmak istemiyor. Birlikte hareket ettiği arkadaşlarından birisinin Atatürk Üniversitesi rektörlüğüne getirilmesi için çalışan Rektör Hikmet Koçak, son atak olarak Ankara bağlamlı destek arayışlarına girerek yeni rektörün kendisine yakın birisinin olmasını istediği fakat böyle bir şansının olmadığı kamuoyunda dile getiriliyor.

 

Yaklaşık 8 yıldır Üniversiteyi yöneten Hikmet Koçak ve yönetim ekibi, Haziran ayına 4 ay kala kulis arayışlarına ara vermeden devam ediyorlar. Yerel siyasi desteğini yitiren Hikmet Koçak ve ekibi son demde şehirde ?tuzu kuru? dertsiz tasasız insanlardan oluşan küçük bir zümrenin desteğini almaya çalışsa da, halkın geniş tabanı tarafından şiddetle eleştiriliyorlar.  

Üniversitede yaşanan onca olumsuzluğu bilen Erzurumlular, burada acilen bir kan değişimi yaşanması gerektiğini dile getiriyorlar. 8 yıldır Hikmet Koçak´la birlikte hareket eden ekibinden birilerinin de Rektör olmasına karşı olduğunu belirten Erzurumlular. Atatürk Üniversitesi yeni bir yönetim anlayışıyla, yeni yüzler ve Ocu Bucu olmayan bütün gayesi Erzurum ve Atatürk Üniversitesi olan bir yönetime sahip olmalıdır diye konuşuyorlar.

Hikmet Koçak ve yönetiminin pek çok liyakatsız ataması nedeniyle hantal bir yapıya dönüşün Atatürk Üniversitesi birçok sorun ile karşı karşıya.

Özellikle haber kaynaklarımız Rektör Hikmet Koçak´a yakın olan bir iki isim üzerinde yoğunlaştığını özellikle de arkalarına Kırkıncı Cemaatine mensup kişileri alarak kulis faaliyetlerine giriştiğini vurguluyorlar.

Pek çok değişik kaynak Hikmet Koçak´ın özellikle Cemaat ayağında Paralele Yapı mensuplarının kamufle olan akademisyenleriyle sürekli istişare içerisinde olduğunu belirtirken öne çıkan Adaylarının büyük bir ihtimalle Mevlüt Said Keleş olacağını belirttiler. 

Lakin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN´a çok detaylı bir dosya hazırlayan nitelikli bir ekip, harıl harıl çalışarak bu dosyaya son şeklini verdiklerini dile getiriyorlar.



Anahtar Kelimeler: KOÇAK DÖNEMİ BİTİYOR
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false