G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

KONAKLI DÜNYANIN GÖZDESİ OLACAK

KONAKLI DÜNYANIN GÖZDESİ OLACAK

KONAKLI DÜNYANIN GÖZDESİ OLACAK

KONAKLI DÜNYANIN GÖZDESİ OLACAK 

Erzurum`un merkez Palandöken İlçesi`ne bağlı Konaklı Köyü`ne, `Erzurum 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları` ile birlikte `kar piyangosu` kondu. `Bölgesel Gençlik Çalıştayı`na katılmak üzere Erzurum`a gelen Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Yusuf Tekin`in isteği üzerine Konaklı Köyü`nde oturanlar, İngilizce öğrenecek. Köy muhtarı İsmail Kazancı`dan yabancı dil sözünü alan Bakan Yardımcısı Tekin, Vali Yardımcısı Özgür Arslan`dan Konaklı`ya kurs için İngilizce öğretmeni göndermesini istedi.  Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Yusuf Tekin, kent merkezine 20 kilometre uzaklıktaki Konaklı Kayak Merkezinde Vali Yardımcısı Özgür Arslan, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Fatih Çintimar ile birlikte incelemelerde bulundu. Tekin, burada 50 hane, 250 nüfuslu Konaklı Köyü Muhtarı İsmail Kazancı ile tanıştı. Kayak merkezinin kurulması ile birlikte köydeki değişiklikleri soran Bakan Yusuf Tekin`e Muhtar Kazancı, şöyle dedi: "Köy halkı kayak tesislerine sadece uzaktan bakıyor. Henüz bir hayrını görmedik. Köyden kimseyi işe almadılar. Çocuklarımız da kayak yapanları sadece izlemekle yetiniyor."  
Kayak tesislerine adını veren köyün muhtarını dinleyen Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Yusuf Tekin, Konaklı Kayak Merkezi`nin yakında `Dünyanın göz bebeği` olacağını savunarak, şöyle konuştu:  

"Köyün önündeki 300 dönüm alanda beş Yıldızlı, 8 otel kurulacak. Bu otellerde sizin çocuklarınız veya torunlarınız çalışacak. Ama sizin de elinizi taşın altına koymanız gerek. Öncelikle köyün gençleri İngilizce öğrenmeli. Buradaki tesislere gelip, diğer çocuklar gibi hiçbir ücret ödemeden kayak yapmasını öğrenecek. Kimi milli sporcu kimi de kayak öğretmeni olacak. veya otellerde çalışacaklar. Sizlerde köy evlerinizde buraya gelen yerli ve yabancı turistlere yöresel ve organik kahvaltı verirsiniz. Ayağınıza kadar gelen bu şansı çok iyi değerlendirmelisiniz. Devlet olarak maddi ve manevi her zaman yanınızda olacağız. Hiç vakit kaybetmeden köyün gençleri İngilizce öğrenmeli. Kurs için talepte bulunun gereken desteği verelim."  
Bakan Yardımcısı Yusuf Tekin, Vali Yardımcısı Özgür Arslan`dan köye İngilizce öğretmeni gönderilmesi, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Fatih Çintimar`dan da köydeki gençlere kayak kursu verilmesini istedi. Konaklı Köyü Muhtarı İsmail Kazancı, bu gelişmeler üzerine, "Bu müjdeli haberi köylülerle paylaşacağım. İngilizce kursunun başlaması için Milli Eğitim Müdürlüğü`ne müracaat edeceğiz. Köydeki çocukları ve gençleri kayağa göndereceğiz. Yıllardır hayvan otlattığımız Konaklı yaylasında artık karın tadını biz de çıkaracağız" diye konuştu.  



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21 ° / 8.4 ° Güneşli
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı