G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

KORSAN TAŞIMACILIĞA SON VERİLECEK

KORSAN TAŞIMACILIĞA SON VERİLECEK

KORSAN TAŞIMACILIĞA SON VERİLECEK

KORSAN TAŞIMACILIĞA SON VERİLECEK

 Korsan taşımacılığın önüne geçmek için Erzurum?da öğrenci ve personel servislerine ?Kontrol ve Çalışma Plakası? getiriliyor.

Emniyet Müdürlüğü?nce şehir içi yolcu taşımacılığı yapan sürücü ve araç sahipleri, yolcu taşımacılığı konusunda bilgilendirildi. Polis evi`nde düzenlenen sürücü ve araç sahiplerinin katıldıkları bilgilendirme toplantısına İl Emniyet Müdür Yardımcısı Yavuz Bal, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşımacılık Daire Başkanı Amir Badur, Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürü Suat Özdemir, Halk Otobüsleri Dernek Başkanı Ali Özengiz ile Öğrenci Servisleri Dernek yöneticileri ile servis şoförleri katıldı.

ÖĞRENCİLERE ÖRNEK OLUN

Trafik Şube Müdür Yardımcısı Emniyet Amiri Yakup Çolak, slayt eşliğinde katılımcılara trafikte uyulması gereken kurallar, yasal ve teknik zorunlulukları içeren sunum yaptı. Çolak, öğrenci servislerinin yasa gereği taşıdıkları yolcuları sigortalamalarını ve korsan taşımacılıktan uzak durmalarını istedi. Araçların teknik şartnameye uygun olması konusunda da sürücü ve acente yetkililerini uyaran Çolak, aksi taktirde idari ve para cezası uygulayacaklarını ifade etti. Öğrenci servisi sürücülerinin argo konuşmamaları, hal ve hareketleri ile öğrencilere iyi örnek oluşturmaları çağrısında da bulunan Çolak, "Sizler çocuklarımızı okula taşırken, davranışlarınızla da iyi birer örnek oluşturmalısınız" dedi. Bu arada okul servisi plakaları ve Öğrenci Servisi Derneği hakkında yeterince bilgi sahibi olmadıklarını ileri şoförlerle, dernek yetkilileri arasında zaman zaman tartışma yaşandı.

PLAKAYI TANITTI

Plaka hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Amir Badur, ?Bu plaka bir ay içerisinde Erzurum?da öğrenci ve personel taşımacılığı yapan servislere takılacak. Burada amacımız korsan öğrenci ve personel taşımacılığının önüne geçmek. Plakada araç bilgisi, araç sürücüsüne ait bilgiler, asıl ve yedek şoför bilgileri yer alacak. Her yıl öğrenci ve personel servis şoförlerine yönelik eğitimden sonra Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Şube Müdürlüğü, Trafik Tescil Şube Müdürlüğü ve servis dernekleri onayından sonra yenilenecek? diye konuştu



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 13.1 ° / 7.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.7 ° / 4.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 11.2 ° / 4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı