G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Küçükler Ustalık Belgesi Aldı

Küçükler Ustalık Belgesi Aldı

Küçükler Ustalık Belgesi Aldı

KÜÇÜKLER USTALIK BELGESİ ALDI

  Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Erzurum Marangozlar Mobilyacılar ve Duvarcılar Odası’nın yöneticileri ve üyeleriyle bir araya geldi. Oda yönetimi tarafından Onursal Başkan ilan edilen Küçükler’e, yaptığı çalışmalardan dolayı hem teşekkür plaketi, hem de ustalık belgesi verildi. 

Erzurum’daki sivil toplum kuruluşları ve meslek odalarının temsilcileriyle sık sık bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, e Marangozlar Mobilyacılar ve Duvarcılar Odası’nın yönetici ve üyeleriyle buluştu. 

Başkan Küçükler, Marangozlar Mobilyacılar ve Duvarcılar Odası’nın Onursal Başkanı ilan edilirken, oda yöneticileri tarafından ayrıca teşekkür plaketi ve ustalık belgesiyle ödüllendirildi. Açılış konuşmasını Marangozlar Mobilyacılar ve Duvarcılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Dikel’in yaptığı programda Başkan Küçükler, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan hizmetleri anlatırken, üyeler de, merak ettikleri hususlarda Küçükler’e çeşitli sorular yönelttiler.

Marangozlar Mobilyacılar ve Duvarcılar Odası Başkanı Salih Dikel, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’in, Erzurum’da tarihe geçecek yatırımlara imzasını attığını belirterek, bu çalışmaların ve çabanın mutlaka ödüllendirilmesi gerektiğine inandıklarını söyledi. Bu çerçeve bin 700 üyesi bulunan Marangozlar Mobilyacılar ve Duvarcılar Odası olarak bir karar aldıklarını ve Başkan Küçükler’i Onursal Başkan ilan ettiklerini açıklayan Dikel, “Büyükşehir Belediye Başkanımız, Erzurum’a yaptığı yatırımlar ve verdiği hizmetlerden dolayı teşekkürü fazlasıyla hak ediyor. Bu bakımdan kendilerini tebrik etmek ve şükran dileklerimizi sunmak, bizim için de büyük bir sorumluluk” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’i hem teşekkür plaketi, hem de ustalık belgesiyle ödüllendiren Salih Dikel, bir sonraki dönemde ise, Başkan Küçükler’e usta öğretici belgesi vereceklerinin altını çizdi. Dikel, “Sayın Başkanımız artık ustalık dönemini icra ediyor. Bu yüzden kendisine ‘baş usta’ unvanını verdik. Allah kısmet ederse bir sonraki dönemde kendisini yine görev başında görmeyi arzuluyoruz. O zaman da usta öğretici belgesini sayın başkanımıza takdim edeceğiz” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ise, Marangozlar Mobilyacılar ve Duvarcılar Odası’nın yönetimi ve üyelerince yapılan sürprizin kendisini çok duygulandırdığını ifade ederek, “Böyle bir sürprizi daha önce hiç karşı karşıya kalmamıştım. Bu nazik tutumlarından dolayı oda yöneticilerine ve her bir üyesine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Erzurum’u cazibe merkezi ve marka bir kent haline getirmeye kararlı olduklarını vurgulayarak, ulaşımdan altyapıya, çevre düzenlemelerinden sosyal ve kültürel hizmetlere varıncaya kadar her alanda model bir şehir hedeflediklerini dile getirdi.

Başkan Küçükler, “Erzurum’da belediyecilik hizmetleri noktasında acil müdahale gerektiren alanlarla ilgili oluşturduğumuz yol haritasında kentsel yenileme projelerine öncelik tanıdık. Şehrin muhtelif noktalarında kamulaştırma çalışmaları yaparken, belirlediğimiz diğer alanlarda çeşitli yatırım projelerini devreye soktuk. Erzurum’da bir tane bile müstakil otopark yokken, bugün binlerce araç kapasiteli kapalı otoparklara sahip olduk. 6 köprülü kavşak hizmete sokarak, şehir içi trafiğinde ciddi bir rahatlama sağladık. Çeşitli meslek kollarını bir arada toplamak amacıyla site yatırımlarına giriştik. Kamyon-Tır Parkı ve Nakliyeciler Sitesi, Galericiler Sitesi, Hurdacılar Sitesi, Süt ve Süt Ürünleri Çarşısı, Erzurum’a kazandırdığımız ticari yatırımları teşkil ediyor” diye konuştu.

Başkan Küçükler, Erzurum’u 2012 yılında yeni yatırımlarla tanıştıracaklarının müjdesini de verdi. Doğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük kongre kültür ve fuar merkezinin temelini Çat Yolu üzerinde atacaklarını açıklayan Başkan Küçükler, Erzurum Et Entegre Tesisleri Projesi’nin de ihalesine çıkıldığı bilgisini verdi. Müzik Folklor ve Engelli Eğitim Merkezi ile Toplu Ulaşım Sevk ve İdare Merkezi isimli yatırımların da, yine 2012 yılının önemli projelerinden olacağını dile getiren Küçükler, Erzurum’da Atıksu Arıtma Tesisi ve İçme Suyu Şebeke Yenileme Projesi’ne de bu yıl başlandığını anımsatarak, “Bu projemiz Erzurum için çok önemli bir proje. Kaynağı hazır ve tam 64 milyon Euro’luk bir yatırım. Yani bizim paramızla 130 trilyonluk bir yatırım. Bu projeyle hem Erzurum’a atıksu arıtma tesisi kazandıracağız, hem de şehir içme suyu şebekesini yenileyeceğiz” dedi.

Öte yandan eski sebze halinin bulunduğu bölgede yaptırılan Galeria Alışveriş Merkezi ile ilgili olarak kendisine yöneltilen soruları da yanıtlayan Başkan Küçükler, “Kamuoyunda yanlış bir algı var. Burası sanki Büyükşehir Belediyesi tarafından atıl halde bekletiliyormuş gibi yanlış bir kamuoyu algısı var. Biz bu iş merkezinin yüzde 28 hissesine sahibiz. Geriye kalan yüzde 72’lik hissesi vatandaşlara aittir, yani bizim bu iş merkeziyle ilgili tek başımıza yönetme gibi bir hakkımız yok. Ama biz başından beri hep şunu diyoruz; burasını canlandıracak her projeye kapımız açık ve mutlaka destekçisi de oluruz. Bu iş merkezini belirli sektörlerin emrine vermek bizim de işimize gelir. Yeter ki meslek odalarımızın bu yönde gayretleri olsun. Biz her türlü adımı atarız” şeklinde konuştu.

Küçükler, şöyle devam etti: “Biz Erzurum’a belediyecilik hizmetleri noktasında yepyeni bir ufuk kazandırdık. Bizden önceki dönemlerde sadece asfalt ve kaldırımdan ibaret olan belediyecilik hizmetlerini, yatırım yağmuruna dönüştürdük. Erzurum, önümüzdeki birkaç yıl içerisinde belediye eliyle yapılan kamu yatırımları noktasında bölgenin en zengin ili haline gelecek” şeklinde konuştu.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.3 ° / 4 ° Güneşli