G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Lojistik Köy İçin Kamulaştırma Tamamlandı

Lojistik Köy İçin Kamulaştırma Tamamlandı

Lojistik Köy İçin Kamulaştırma Tamamlandı

LOJİSTİK KÖY İÇİN KAMULAŞTIRMA TAMAMLANDI 

 Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, lojistik köy ile ilgili spekülasyonlara nokta koydu ve “İlçemizde kurulacak lojistik köyün alanıyla ilgili kamulaştırma çalışmaları tamamlandı” dedi. 

Aziziye ilçesi Organize Sanayi Bölgesi arkasına yapılacak lojistik köyün kurulum sürecini adım adım takip ettiklerini dile getiren Başkan Cengiz, “Başından beri takip ettiğimiz lojistik köyde sona gelinmiş ve 59 bin metrekaresi belediyemizden olmak üzere, toplam 330 bin metrekare alanın kamulaştırması tamamlanmıştır. 

İdare binasının tamamlandığı lojistik köyde, antrepolar, ambalajlama tesisleri, depolama sahaları, bürolar, otopark ve sosyal tesis alanlarını kapsayan yaklaşık 12 Milyon TL’lik ihale de önümüzdeki günlerde yapılacak. Lojistik köy ilçemiz sınırları içerisinde bulunan Organize Sanayi Bölgesi’nin arka kısmına isabet eden mevkide şekillenecektir. Bir kısmı askeri bölgeye isabet eden bu alanda, hazineye ve şahıslara ait alanın kamulaştırması tamamlanmıştır.” diye konuştu.
Lojistik köyün ulaşım, istihdam ve yatırım anlamında çok önemli bir hizmet olacağının altını çizen Başkan Cengiz, aynı zamanda Erzurum’da ticaret ve ihracat hacminin de büyümesine vesile olacağını kaydetti. Lojistik köyün Erzurum’a yapılan yatırımların da artmasını sağlayacağına dikkat çeken Başkan Cengiz, “Lojistik köy, sadece Erzurum’a değil, bölge illerine de önemli katkı sağlayacaktır. Ticaretin gelişimine sunduğu katkı kadar, bölgenin kalkınmasına da ivme kazandıracaktır. Lojistik köyün tamamlanmasıyla daha hızlı, daha güvenli ve düşük maliyetli taşıma gerçekleşmiş olacak. Söz konusu yatırım genelde bölgemize, özelde şehrimize ve ilçemize önemli yatırımların yapılmasına ön ayak olacaktır. Bu bağlamda lojistik köyü çok önemsiyoruz ve önümüzdeki günlerde yapılacak ihaleyi heyecanla bekliyoruz. Lojistik köy, şehrimize ve ilçemize hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, “Lojistik Köy’ün Erzurum’a kurulmasını sağlayan başta Başbakanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan olmak üzere, hükümetimize, Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Recep Akdağ’a, Erzurum milletvekillerimize, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala’ya ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü’ne de hemşehrilerim adına özellikle teşekkür ediyorum.” ifadeleriyle sözlerini tamamladı.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 17.6 ° / 5.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli