G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Lojistik Köy`ü Endişelendiriyor

Lojistik Köy`ü Endişelendiriyor

Lojistik Köy`ü Endişelendiriyor

LOJİSTİK KÖY'Ü ENDİŞELENDİRİYOR 

Erzurum’da yıllardan beri konuşulan ancak geçen yıl ilk ihalesi yapılan Lojistik Köy’ün ağır aksak gidişi endişelere neden oluyor. MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı Mustafa Güvenli, Lojistik Köyün bir kısmının Kars’a kaydırılmasından endişe duyduklarını söyledi.  

Yapımı bitirilmesi ve hayatiyete geçirilmesi halinde şehir ekonomisine büyük katkılar sağlayacak olan Erzurum Lojistik Köy Projesinin kaplumbağa hızıyla devam ettiğine vurgu yapan Müstakil Sanayici İş Adamları Derneği Başkanı Mustafa Güvenli, “Lojistik köyün bitirilmesi için çabalarımız sürüyor. 

Fakat ne var ki kamulaştırmalar henüz yapıldı. 2013’e bitirilmesi beklenen bu projenin ivedilikle 2012’nin sonlarında bitirilmesini istiyoruz. Bu mümkün olan bir şeydir. Kaldıki Universiade organizasyonlarında 3 yıl boyunca hiçbir şey yapılmadı son bir yılda her şey kısa sürede bitirildi. Bütçesi bile ayrılmış Lojistik Köy Projesinin istenilirse birkaç ayda bile bitirilmesi mümkündür. Bunların yanı sıra Kars’taki yerel yönetimlerin sürekli olarak Lojistik Köyü şehirlerine kazandırmak için baskı yapması bizi korkutuyor. Öyle sanıyorum ki Erzurum Lojistik Köyün bir kısmı Kars’a kaydırılacak. Bunun olmasını istemiyoruz. Olacaksa Erzurum’a tamamı yapılmalıdır” dedi.  
Gazetemizde önceki gün manşetten verdiğimiz ‘Fırsat Kaçıyor’ başlıkla haber konusunda da görüşlerini açıklayan Müstakil Sanayici İş Adamları Derneği Erzurum Şube Başkanı Mustafa Güvenli, “Erzurum büyük bir yatırım fırsatını sorumsuzluklar yüzünden kaçırıyor. Bizi yatırım için diğer şubelerimizden arayan iş adamları oluyor. DASİDEF’in yaşadığı sorunların aynısını bizlerde yaşıyoruz. Türkiye’nin toprak bakımından dördüncü büyük şehri olan Erzurum’da trajikomik bir manzara var. Yatırım yapılacak araziler bulunmuyor. 2. Organize Sanayi Bölgesinin ivedilikle Erzurum’a kazandırılması lazım. Aksi taktirde yatırımlar ilgisizlikten dolayı başka bölgelere kayacak” şeklinde konuştu.  
Erzurum’daki yöneticilerin ilgisizliğinden dert yanan MÜSİAD Şube Başkanı Mustafa Güvenli, İstanbul Ticaret Odası’na Erzurum’da Meslek Lisesi yapımı için çok uğraştık. Neticede Murat Yalçıntaş’ı ikna ederek okul yapılması sözünü aldık. Ne var ki koskoca Erzurum’da okul yapımı için yer bulunamadı. Sonunda karar verilerek Cumhuriyet Lisesi’nin bahçesinde okulun yapımı onaylandı. 24 derslikli koskoca okul Erzurum’da hiç yer kalmamış gibi yine başka bir okulun bahçesine yapılacak” diye konuştu.  
Erzurum’da ki bürokrasinin şehrin elzem konularında çözüm üretmek yerine problemi tercih ettiğini kaydeden MÜSİAD Şube Başkanı Mustafa Güvenli, “Anladık ki buradaki yöneticilerimizin yapabilecekleri bir yere kadar. Biz DASİDEF yöneticileri ile birlikte yakın bir zamanda Ankara’ya çıkarma yaparak sorunları bizzat Başbakanımıza iletmeyi düşünüyoruz. Erzurum varlık içinde yokluk yaşıyor. Devlet yatırımlarının sabote edilmesine kimsenin hakkı yoktur” dedi.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 17.6 ° / 5.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli