G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Mahkemeye Veren Kazanıyor

Mahkemeye Veren Kazanıyor

Mahkemeye Veren Kazanıyor

 

 

 

 

Erzurum´da internet gazetesi olarak başarılı haberlere imza atan Radar Haberin Haberine göre; New City, Hasan-i Basri ve Akkent Konutları mağdurları için, umutlar yeşeriyor.

Yüzlerce insanın mağdur olmasına neden olan Müteahhit Ahmet Metin Karadayı aleyhine açılan davalar, bir bir olumlu sonuçlanmaya başladı. İsminin açıklanmasını istemeyen bir mağdur, Erzurum 1. Asliye Hukuk Mahkemesine açtığı tazminat davasını kazandı.

Karadayı İnşaat tarafından Hasan-i Basri´de yaptırılacağı vadedilerek maket üzerinden satılan konutlardan alan mağdur, Ahmet Metin Karadayı´nın parayı peşin almasına rağmen konutları teslim etmemesi üzerine mahkemeye başvurdu. Yaklaşık 6 ay süren dava sonuçlandı. Mahkeme, mağduru haklı bularak parasının faiziyle birlikte geri ödenmesine karar verdi.

Mahkeme Hakimi duruşma bitiminde ise mağdura sözlü olarak Ahmet Metin Karadayı´nın mal varlığı ile ilgili olarak ?Aktifi Pasifinden Fazla´ diye sözlü bilgilendirmede de bulunarak icra takibi için telkinde bulundu. ´Aktifi Pasifinden Fazla´ demek, Ahmet Metin Karadayı´nın mevcut ekonomik durumunun mağdurlara ödeyeceği paradan fazla olduğu anlamına geliyor.

İŞTE O MAHKEME KARARI



Anahtar Kelimeler: Mahkemeye Veren Kazanıyor
  • Perşembe 21 ° / 8.4 ° Güneşli
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı