G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

MALTEPE ERZURUMLULAR VAKFINDAN BİR İLK

MALTEPE ERZURUMLULAR VAKFINDAN BİR İLK

MALTEPE ERZURUMLULAR VAKFINDAN BİR İLK

 

 

İstanbul Maltepe´de bulunan ve Türkiye´deki çoğu Erzurumlular Dernek ve Vakıflarından daha aktif faaliyet gösteren Maltepe Erzurumlular Vakfı bugüne kadar herkesin hayal bile edemediği bir Projeyi hayata geçirdi.  

Maltepe Erzurumlular Vakfı, İstanbul´un en işlek ve kalabalık bölgelerinden birisi olan Kartal Sahilinde İsmi ERZURUMLULAR CAMİİ olarak belirlenen bir Cami projesini hayat geçirdi. 

Yaklaşık 1 yıldır çalışmaları devam eden projenin bugün itibariyle nihayetlendiğini belirten Maltepe Erzurumlular Vakfı Başkanı Süha Dengizek, Proje Kapsamında yürütmüş oldukları çalışmada Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Hemşerimiz Sayın İdris Güllüce ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sayın Ahmet Selamet Beyefendi´nin büyük desteklerini aldıklarını belirtti. Yine Erzurumlular Cami´nin projelendirme çalışmalarından son demine kadar maddi ve manevi desteklerini bizden esirgemeyeceklerine inandığımız İdris Güllüce ve Ahmet Selamet beyefendilere göstermiş oldukları ilgi ve alakadan ötürü teşekkür etti. 

Maltepe Erzurumlular Vakfı olarak İstanbul´un en kalabalık ve işlek bölgelerinden birisi olan Kartal Sahilinde Projelendirdiğimiz Erzurumlular Cami´nin yapım aşamasında da gecesini gündüzüne katarak gerekirse ticari işlerinden zaman ayırarak bu caminin bir an evvel İbadete açılması için benimle birlikte elini taşın altına koyan ve maddi manevi hiçbir şeyden kaçmayan hemşerilerimiz Sayın Suat Önal, Abiş Hopikoğlu, İstanbul´daki Erzurum Dernekler Federasyonu Başkanı Ahmet Ağırman ve Mimarımız Sayın Hüseyin Karakaya´ya tüm Erzurumlular adına sonsuz teşekkür ediyorum. 

İstanbul´da yaşayıp ama Erzurum denilince tabir-i cazise burunlarının ucu sızlayan İstanbul´daki Erzurumlu İşadamlarımızdan Suat Önal, Bu caminin gerek projelendirme ayağında gerekse yapımı aşamasında maddi hiçbir sorumluluktan kaçmamıştır. Yine Erzurumlu İşadamımız Sayın Abiş Hopikoğlu, Erzurumlular Camiinin bir an evvel ibadete açılması için tüm imkanlarını seferber etmiş, eşiyle dostuyla, maddi ve manevi hiçbir destekten kendisini geri çekmemiştir. İstanbul´daki Erzurum Dernek ve Vakıflar Federasyonu Başkanımız Sayın Ahmet Ağırman ise adı Erzurum olan ve Vatana, Millete fayda sağlayacak hiçbir faaliyet ve yatırımdan bugüne kadar kaçmayan bir bürokratımız olarak bu projemizi kendisine anlattığımız ilk günden beri İstanbul´daki tüm imkanlarını seferber ederek hem kendisine hem de bizlere ayrı bir heyecan katmıştır. Mimarımız Sayın Hüseyin Karakaya beyefendiye söyleyecek bir söz bulamıyorum. Projemizin her ayağında bizlerden maddi hiçbir beklenti içerisinde olmamış üstüne en az bizler kadar bu projeyi sahiplenerek gecesini gündüzüne katarak çalışmalarına her geçen gün biraz daha hız vermiş ve Erzurumlular Camiinin ibadete açılması için her geçen gün biraz daha fazla çalışarak bizlerin moral ve motivasyonuna katkı sağlamıştır. 

Maltepe Erzurumlular Vakfı olarak, Kartal Sahilinde 7 Bin metrekare alan üç kat olarak inşa edeceğimiz Erzurumlular Caminin Mimarisi Çifte Minareleri anımsatacak şekilde düşünülmüştür. Ayrıca Camimizin Bahçesinde Aşevi, Bay ve Bayan taziye evi ve kütüphane olacaktır. Diye konuştu.    

/resimler/2016-11/18/0007496635051.jpg

/resimler/2016-11/18/0008038979069.jpg

/resimler/2016-11/18/0008208354433.jpg



Anahtar Kelimeler: MALTEPE ERZURUMLULAR VAKFINDAN
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli