G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

MALÜL POLİSE DEVLET ÖVÜNÇ MADALYASI

MALÜL POLİSE DEVLET ÖVÜNÇ MADALYASI

MALÜL POLİSE DEVLET ÖVÜNÇ MADALYASI

MALÜL POLİSE DEVLET ÖVÜNÇ MADALYASI

İstanbul`da aranan bir şahsı adliyeye götürmek isterken bıçakla yaralanarak sakat kalan polis memuru Adem Yılmazer`e, törenle `Devlet Övünç Madalyası ve Beratı` verildi.
 Erzurum
Emniyet Müdürlüğü Konferans Salonu`nda madalya ve berat töreni düzenlendi. Madalya törenine Vali Yardımcısı Hakan Şen, Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, emekli malül polis Adem Yılmazer, eşi Fatma, çocukları Emre (3), Erdem (1) ile rütbeli personel katıldı.
    Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, yaptığı konuşmada, 4 Ağustos tarihli bakanlar kurulu kararı ile Yılmazer`e Devlet Övünç Madalyası ve Beratı verilmesi yönünde karar alındığını söyledi. Yıldız, 2007 yılında bıçaklanarak yaralanan ve 2009 yılında malülen emekliye ayrılan Yılmazer`in, teşkilat ve şahsı olarak bir ömür boyu yanında olacaklarını dile getirdi.
    Türk milletini diğer milletlerden ayrı ve üstün kılan özelliklerin başında devleti, vatanı, bayrağı ve namusu için severek can vermesi olduğuna dikkat çeken Emniyet Müdürü Yıldız, `Bu değerler bizi tarih boyunca güçlü ve bir arada tutmuştur.` dedi. Türk polisinin Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda, hukukun, temel insan hak ve hürriyetlerinin üstünlüğüne inanarak hizmet yaptığını da vurgulayan Yıldız, `Bizlerin bu üstün görev anlayışı, vatandaşa güven telkin etmektedir.` diye konuştu.
Vali Yardımcısı Hakan Şen, eşi ve iki çocuğuyla törene katılan polis memuru Yılmazer`e, huzurlu ve uzun ömür diledi. Vali Yardımcısı Şen, emekli polis memuru Yılmazer`in kendisine takdim edilen Devlet Övünç Madalyası ile birlikte beratını torunlarına miras olarak bırakmanın gurur ve onurunu yaşayacağını söyledi.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 20.5 ° / 8.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı