G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

MEB gelecek yılın çalışma takvimini belirledi

MEB gelecek yılın çalışma takvimini belirledi

Milli Eğitim Bakanlığı, gelecek eğitim öğretim yılının çalışma takvimini yayımladı.

MEB, çalışma takvimine ilişkin hazırlanan genelgeyi illere gönderdi. Genelgede, Bakanlığa bağlı her derece ve türdeki eğitim ve öğretim kurumlarında 2015-2016 eğitim ve öğretim yılının 14 Eylül 2015 Pazartesi günü başlayacağı, Ortaöğretim Genel Müdürlüğü`nün yayımladığı genelge ile belirlendiği hatırlatıldı.

 

Bu eğitim ve öğretim yılına ait çalışma takviminin, Milli Eğitim Bakanlığı Okul ÖncesiEğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği ile Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda düzenlenmesinin uygun görüldüğü ifade edildi.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

 

Buna göre, 2015-2016 eğitim ve öğretim yılı; okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5. sınıflarındaki öğrencilerineğitim ve öğretime uyum programı, 7-11 Eylül 2015 tarihleri arasında yapılacak.

 

Birinci kanaat dönemi, 14 Eylül 2015 Pazartesi günü başlayacak ve 22 Ocak 2016 Cuma günü sona erecek. Yarı yıl tatili, 25 Ocak-5 Şubat 2016`da yapılacak.

 

İkinci kanaat dönemi, 8 Şubat 2016 Pazartesi günü başlayacak ve 10 Haziran 2016 Cuma günü sona erecek.

 

Çalışma takvimi, bu tarihler dikkate alınarak, "Milli Eğitim Bakanlığı Örgün ve YaygınEğitim Kurumlarının Çalışma Takvimi" örneği esaslarına göre valiliklerce düzenlenecek.

 

2016-2017 eğitim ve öğretim yılı 19 Eylül 2016 Pazartesi günü başlayacak.



ÖMER ÇOMAKLI GÖNÜLLERİ BİRLEŞTİRMEYE DEVAM EDİYOR

Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kenan İnan, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı´yı makamında ziyaret etti.

Çomaklı Gazetecilerle biraraya geldi.

Atatürk Üniversitesi Yeni Rektörü Prof.Dr.Ömer Çomaklı Erzurum Basını ile tanıştı

MEB´de FETÖ temizliği sona yaklaştı

Milli Eğitim Bakanlığı´nda yapılan FETÖ operasyonunda sona yaklaşıldı. FETÖ soruşturması kapsamında kamuda 80 bine yakın memur açığa alınırken, MEB´de açığa alınan kişi sayısı 43 bini aştı.

Atatürk Üniversitesinde 93 Personel açığa alındı

Üniversitelerde FETO Operasyonları sürüyor

Erzurum´un Rektörü belli oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Rektör ataması yaptı.Cumhurbaşkanı Erdoğan Atatürk Üniversitesi Rektörlüğüne Prof.Dr.Ömer Çomaklı´yı atadı.

MEB´den Dershane kararı...

Milli Eğitim Bakanlığı´nın aldığı karar doğrultusunda özel öğretim kurumları sadece bir bilim dalında hizmet verebilecek.

7 akademisyen açığa alındı...

FETÖ terör örgütü soruşturması kapsamında Atatürk Üniversitesi´nde operasyonlar devam ediyor.

Başkan Orhan´dan TEOG Birincisine hediye

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Orta Okulu´nda düzenlenen karne törenine katıldı.

Başkan Orhan Öğrencilerle bir araya geldi

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, ilçede eğitim öğretim hayatını sürdüren Özel Bilge Koleji öğrencileriyle bir araya geldi.

Yeminli ve üniversiteli emlakçı dönemi başlıyor

Emlak Müşavirliği Yasası ile birlikte emlakçılar üniversite mezunu olacak ve mesleğe yemin ederek adım atacak.

Bakan Avcı´dan Sekmen´e Eğitim teşekkürü

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Erzurum´da milli eğitim ve öğretime sunduğu katkıdan ötürü Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen´e Başkent´ten teşekkür belgesi gönderdi.

  • Salı 16.2 ° / 3.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 18.8 ° / 5.5 ° Güneşli
  • Perşembe 17.6 ° / 5.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı