G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

MECLİSE ÜYELER ARTIK PARMAK İZLERİYLE GİRECEK

MECLİSE ÜYELER ARTIK PARMAK İZLERİYLE GİRECEK

MECLİSE ÜYELER ARTIK PARMAK İZLERİYLE GİRECEK

MECLİSE ÜYELER ARTIK PARMAK İZLERİYLE GİRECEK 

İl Genel Meclisi`nde kağıda imza atarak yoklama dönemi sona erdi. Meclis salonuna kurulan sistem devreye sokularak üyelerin parmak izleri alındı.

İlk Meclis binasından örnek alınarak yaptırılan ve içerisinde Türkiye Büyük Millet Meclisi`ndeki teknolojik cihazların yeraldığı İl Genel Meclis Salonun`da parmak izi sistemi de devreye girdi. 4 milyon 861 bin liraya mal olan ve içerisinde 150 kişilik meclis salonu, toplantı odaları ve konferans salonunun bulunduğu meclis binasında Ekim ayından beri otorumlarını yapan üyeler, yoklama için başkanlık tarafından hazırlanan listelere imza atarak salona giriyorlardı.

 Parmak izi sistemindeki bilgisayar arızası sebebiyle bugüne kadar kullanılamayan teknoloji arızanın giderilmesiyle hizmete girdi. Son kez salon girişine konulan listeye imza atan üyeler, parmak izin vermek için sıraya girdiler. İsimleri okunarak sistemin yanına gelen üyeler işaret parmaklarını cihaza sokarak kayıt oldular. Bir görevlinin de yardımcı olduğu üyeler, benzer sistemin bütün kamu kuruluşlarında yaygınlaştırılmasını istediler. 
İl Genel Meclisi`nin Başkanı İhsan Özdemir, imza ile yoklamanın günümüz teknolojisine uygun olmadığı için parmak izi sistemini tercih ettiklerini söyledi. Daha önce salona gelen üyelerin listeye imza atarak geçmelerinde bazen sıkıntılarla da karşılaştıklarını belirten Özdemir, "Üye arkadaşlarımız zaman zaman kendilerinin değil de başka isimlerin yerine imza atıyordu. Bu da yoklamada sıkıntı çıkarıyordu. Ancak bundan böyle parmak basanların isimleri bilgisayarda çıkacağı için sorun yaşanmayacak" dedi. 
Görevlinin yardımıyla parmak izin veren üyeler, yapılan çalışmaları büyük bir ilgiyle takip ederek sistem hakkında bilgi aldılar. 



Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 22.3 ° / 10 ° Güneşli
  • Salı 21 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 17.2 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı